19okt, 20 19 oktober 2020Electric cars

Het kan verkeren. Al enkele keren de afgelopen jaren gaf de BMW directie aan te willen gaan stoppen met de productie van de BMW i3. Steeds opnieuw werd besloten toch door te gaan en nu wordt vol trots een persbericht uitgestuurd over de tweehonderdduizendste i3 die gebouwd is.

De auto rolde eind vorige week geruisloos van de ‘lopende band’ in de BMW-fabriek in Leipzig, om vervolgens een klant in de deelstaat Saksen blij te gaan maken. Wij zijn er overigens ook blij mee, want in die bijna 7 jaar waarin BMW de i3 nu bouwt is de auto grotendeels onveranderd gebleven, op een grotere actieradius, wat kleine uiterlijke aanpassingen en nieuwe multimedia na, en het is nog steeds een erg goede elektrische auto. Sterker nog, een auto zo goed dat die nu niet meer uitgebracht zou worden, want behoorlijk kostbaar om te bouwen door de uitgebreide toepassing van met carbon versterkt kunststof en aluminium. De i3 dankt er een opmerkelijk laag gewicht aan, waardoor hij strak stuurt en uitmuntend presteert.

De ervaringen die ermee werden opgedaan leidden ook tot steeds nieuwe generaties van elektrische aandrijving en BMW heeft al met al veel aan de i3 te danken. De durf van destijds heeft het concern wellicht niet rijk gemaakt, maar is wel een pijler onder de toekomst. Dus hopelijk blijft de i3 nog even in het programma. Want hij is niet erg ruim en de vormgeving moet je aanspreken, maar rijden doet hij zoals je dat van een BMW verwacht. Dat moeten de volgende ‘i-modellen’ nog maar bewijzen!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands