24dec, 19 24 december 2019Advies

Onder Tesla-rijders genoot website van A Better RoutePlanner (ABRP) al enige faam. Het is een specifieke website annex routeplanner voor elektrische auto’s. Het bijzondere ervan is dat je je eigen auto kunt invoeren, inclusief bijvoorbeeld de batterijlading bij het begin van je trip en de gewenste batterijlading op plaats van bestemming. Na het ingeven van je startpunt, eindpunt en eventuele tussenstops laat ABRP je dan de meest optimale route zien, de afstand en tijd tot elke Tesla Supercharger, de tijd die je minimaal moet laden, en zelfs de kosten van het laden.

Sinds enkele dagen is ABRP er ook als app voor je iPhone of Android telefoon en je kunt er ook andere laadpunten dan alleen die voor Tesla in vinden. Dat maakt het tot ideaal gereedschap voor het plannen van je reizen, kort en lang. Wij moeten er nog ervaring mee opdoen, maar wat eerste probeersels zijn veelbelovend en we gaan die app absoluut vaak gebruiken.

De informatie erover vonden we op de van harte aanbevolen Facebookpagina van Electricfelix (Felix Hamer). Hier zijn de downloadgegevens:

Android: https://play.google.com/store/apps/details…
iOS: https://apps.apple.com/…/a-better-routeplanner…/id1490860521

Ben je geïnteresseerd in Felix’s ervaringen met elektrisch rijden, dan kun je hier een abonnement op zijn nieuwsbrief nemen:

electricfelix.com/newsletter.

En wat ABRP betreft: bedenk altijd dat je nooit, nooit blind op een routeplanner kunt vertrouwen en er altijd rekening mee moet houden dat een gekozen laadpaal bezet of defect is. Kortom, tijdig laden! Eerst nog wat meer zien? Check dan: https://www.youtube.com/watch?v=oBvAbIQtfAw  .

Hieronder zie je dat ABRP keurig aangeeft dat ik met een Zoe met 22 kWh batterij voor een rit naar Tilburg net onder Utrecht zal moeten laden. En dat klopt ook.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands