03apr, 20 3 april 2020Electric cars

Het Chinese BYD Company Ltd. (BYD) en Toyota Motor Corporation (Toyota) hebben aangekondigd dat de voorbereidingen zijn gestart voor de oprichting van een joint venture voor R&D van batterij-elektrische voertuigen (BEV’s). Beide bedrijven tekenden een overeenkomst daartoe op 7 november 2019. De registratie van het nieuwe bedrijf is voltooid, de activiteiten starten in mei. De naam van het nieuwe bedrijf is BYD TOYOTA EV TECHNOLOGY CO., LTD. (BTET). Hirohisa Kishi van Toyota wordt voorzitter, Zhao Binggen van BYD is benoemd tot chief executive officer (CEO).

De nieuwe voorzitter Hirohisa Kishi over de oprichting van het bedrijf: “Door de kracht van twee bedrijven samen te voegen, de ingenieurs van BYD en Toyota te laten samenwerken onder één dak en ook door vriendschappelijke rivaliteit, streven we ernaar om batterij-elektrische voertuigen te ontwikkelen die superieur zijn qua prestaties en die voldoen aan de behoeften van klanten in China.”

De onlangs benoemde CEO Zhao Binggen: “Deze joint venture richt zich op R&D van batterij-elektrische voertuigen met technologie en kennis uit China en Japan. Het bedrijf zet zich in om hoogwaardige technologieën te promoten en te leveren die de auto’s milieuvriendelijker, veiliger, comfortabeler en intelligenter maken. Het is onze visie om een toekomstige, klantgerichte mobiliteitsstijl en een harmonieuze samenleving voor mens en natuur te creëren. ”

BYD en Toyota zullen samenwerken om aan de uiteenlopende klantwensen te voldoen door BEV’s te ontwikkelen die klanten aanspreken, wijdverbreid geaccepteerd worden en bijdragen aan het verbeteren van het milieu in China. Het is nog niet bekend of de gezamenlijk ontwikkelde auto’s ook buiten China verkocht gaan worden.Sommige critici stellen dat de samenwerking alleen windowdressing is. Bij de EV Coöperatie denken wij dat de kans  dat Toyota zich ook serieus met elektrische auto’s gaat bezighouden  groot is en dat dit dus een goede ontwikkeling genoemd mag worden.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands