07mei, 20 7 mei 2020Electric cars

Skoda-distributeur Pon heeft wat smaakmakende informatie verspreid over de komende Skoda Enyaq, de eerste lokaal emissievrije auto van het merk op het revolutionaire MEB-platform. De Enyaq biedt keuze uit drie accuversies en vijf vermogensvarianten. Het eerste model van de nieuwe generatie elektrische Skoda’s arriveert begin 2021 in Nederland.

Deze elektrische SUV markeert volgens Skoda het begin van een nieuw tijdperk. Met zijn grote actieradius van tot 500* kilometer en snellaadmogelijkheid is hij ook geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Het nieuwe MEB-platform gaf de designers alle gelegenheid om een ruimtelijk interieur te ontwerpen dat bol staat van de technologie en de typische Simply Clever features van het merk. De auto is 4.648 mm lang, 1.877 mm breed en 1.618 mm hoog, heeft een lange wielbasis van 2.765 mm en tot wel 585 liter bagageruimte. De laaddrempel ligt verrassend laag voor een SUV en dat maakt het inladen van grote items nog gemakkelijker.

De Enyaq gaat keuze bieden uit veel verschillende uitvoeringen. De basisversies krijgen achterwielaandrijving. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor, die de vooras aandrijft en de topversie kan tot 1.200 kg trekken. Het programma begint met een 109 kW sterke basisversie met een 55 kWh accu en een range van 340* kilometer. De 132 kW sterke versie met een 62 kWh accu heeft een range van 390* km. De langste range, van 500* kilometer, staat op naam van de 150 kW sterke, achterwielaangedreven versie met 82 kWh accu. De twee versies met vierwielaandrijving leveren respectievelijk 195 kW of 225 kW en zijn voorzien van de 82 kWh accu. Ze hebben allebei een range van maximaal 460* kilometer en de krachtigste variant sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 6,2 seconden.

Met een DC snellader van 125 kW kan de accu naar verwachting in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%.

Ook binnenin aangename techniek. Het centrale, 13-inch grote display is naar wens te combineren met een groot head-up display met augmented reality en de permanente internetverbinding staat borg voor doorlopend up-to-date informatie. ŠKODA past een groot aantal duurzame interieurmaterialen toe en klanten hebben keuze uit vele verschillende designs.

In totaal brengt Skpda tot eind 2022 meer dan 10 modellen op de markt die (deels) elektrisch rijden bereikbaar gaan maken voor het grote publiek. Het merk ontwikkelt zich van een traditionele autofabrikant naar een aanbieder van Simply Clever mobiliteitsoplossingen en investeert tegen 2021 twee miljard euro in het ontwikkelen van niet alleen elektrische auto’s, maar ook een groot ecosysteem op het gebied van mobiliteit.

De marktintroductie van de Enyaq wordt aangezet met de bouw van 1.895 exclusieve ‘Founder’s Editions’ die speciaal zijn samengesteld om de oprichting van het merk in 1895 te vieren. De serieproductie van de Skoda Enyaq start eind 2020, begin 2021 komt hij naar verwachting naar Nederland. Prijzen, specificaties en concrete timings worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands