08sep, 20 8 september 2020Electric cars

Leuk, vanmorgen te lezen op www.nederlandelektrisch.nl, dit bericht over een laadpaaloplossing voor historische centra.

Het Middelburgse DE NOOD en het Boxtelse Ecotap hebben een klassieke lantaarnpaal gelanceerd die is voorzien van geïntegreerde laadtechniek voor elektrische auto’s: De Klassieke Laadmast (KLM). Dit als alternatief voor de ‘traditionele’ laadpalen die doorgaans geplaatst worden.

Haagse Mast
‘Wij merken in de markt dat er behoefte is aan een oplossing als deze Klassieke Laadmast’, aldus Kees Boer, regiomanager Zuid West Nederland bij Ecotap. ‘Elektrische auto’s zijn een moderne ontwikkeling, dus zien de laadpalen er ook zo uit.’ Thomas Akveld, commercieel directeur van DE NOOD: ‘Veel gemeenten hebben het streven om de historische en klassieke sfeer te beschermen. Zo’n moderne laadpaal contrasteert dan enorm en daar bestond nog geen oplossing voor.’

Van het type Haagse Mast, waarop de Klassieke Laadmast gebaseerd is, staan er al ruim 55.000 in een groot deel van de Nederlandse gemeenten. Op het moment dat veel 10 moderne laadpalen bijgeplaatst worden in zo’n straat, wordt het straatbeeld verstoord. Klachten en bezwaren van bewoners leiden ertoe dat sommige gemeenten worstelen met het plaatsen van al die laadpalen. De Klassieke Laadmast lost dit probleem volgens de 2 bedrijven op, omdat de laadtechniek geïntegreerd is in hetzelfde type lantaarnpaal als die er toch al staat. ‘Alleen de stekker en kaartlezer verraden dat het een laadmast betreft’, legt Akveld uit.

De mast beschikt over maximaal 22 kilowatt aan laadvermogen en werkt met alle soorten laadpassen. Daarnaast is de laadmast voorzien van GPS, waardoor de locatie van de mast zichtbaar is in systemen als die van TomTom.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands