13dec, 19 13 december 2019Electric cars

Elektrische auto’s zijn heerlijk stil. Dat brengt voordelen maar ook uitdagingen met zich mee. Een stille auto valt immers minder op in het verkeer, vooral bij voetgangers en fietsers. Nieuwe elektrische auto’s hebben daarom een soundgenerator die tot 30 km/u een duidelijk hoorbaar geluid produceert. Volkswagen heeft nu zijn eigen, unieke sound gelanceerd voor de ID. Family die vanaf later komend jaar overal in ons land te horen valt. Het eerste model van de geheel nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen is de ID. 3, die medio 2020 op de markt komt.

Klik hieronder:

https://content.presspage.com/uploads/1397/avas-eu-vw-id3-start-fahrt-ueber30kmh-bremsen-632887.mp3?10000

Het nieuwe Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS) van Volkswagen produceert een karakteristiek geluid bij het optrekken tot 30 km/u en bij achteruitrijden. Het geluid is zowel in als rond de auto te horen en verandert aan de hand van de snelheid en mate van acceleratie.

Het designteam ging een samenwerking aan met componist Leslie Mandoki om tot een sound te komen die niet alleen goed opvalt bij voetgangers en fietsers, maar die ook de identiteit van de ID.-Family perfect uitstraalt. Mandoki en het team van Volkswagen zijn tot een unieke en opvallende compositie gekomen die niet alleen onder alle omstandigheden duidelijk hoorbaar is, maar ook futuristisch en aantrekkelijk klinkt. Een eerste soundbite van de ‘stem’ van de ID.3 is hier nu al te horen.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands