03dec, 19 3 december 2019Electric cars

Het nieuws stemt droevig, maar elk nadeel heeft ook voordelen. Maarten Pompen, de drijvende kracht achter de eerste EV Experience op het Circuit van Zandvoort heeft helaas moeten besluiten om zijn evenement van februari te verplaatsen naar later in 2020. Het wordt nu 2, 3 en 4 oktober 2020. Noteer het!

Het evenement zou worden georganiseerd van vrijdag 21 tot en met zondag 23 feb 2020. Maar wat sommigen al vreesden: dit evenement zou het eerste zijn op het ingrijpend gewijzigde circuit en nu blijkt dat alle bouwactiviteiten zo uitlopen dat het niet op tijd klaar is voor de EV Experience. Gisteren kon de pers op Zandvoort kijken en daar werd natuurlijk niet verteld dat men achter op schema is, maar niet alles is in februari zo klaar als verwacht. Het circuit geschikt maken voor de Formule 1 volgend jaar kost simpelweg meer tijd dan gehoopt.

Super jammer voor ‘onze’ Maarten, ook gezien al zijn inspanningen en het feit dat hij ervan moet eten. Maar voordeel is dat er later in 2020 veel meer keus uit elektrische auto’s is en dus dat er straks kennisgemaakt kan gaan worden met meer modellen. En waarschijnlijk is het buiten ook wat warmer dan eind februari!

Nog even voor het geheugen: deze allereerste EV (Electric Vehicle) Experience biedt straks een uniek overzicht van het actuele aanbod van elektrische voertuigen en ook de mogelijkheden tot het maken van proefritten op het circuit en workshops over alle facetten van elektrisch rijden maken dit evenement tot een unieke ervaring. Pitboxen worden omgebouwd tot Pop Up stores waar automerken en toeleveranciers hun eigen garage ter beschikking hebben om uitleg te geven over hun nieuwste modellen. Je kunt zelf plaats nemen achter het stuur om te ervaren hoe deze auto’s rijden en welke technologie ze aan boord hebben. Door verschillende workshops van o.a. de Vereniging Elektrische Rijders ontvangen gasten alle kennis om het elektrisch rijden te omarmen.

Ook in het eerste weekend van oktober ligt de focus op vrijdag op de zakelijke markt waar de fleet manager, taximarkt, overheden en bedrijven welkom zijn. Op zaterdag en zondag  opent de EV Experience haar deuren voor iedereen met interesse voor of met plannen om de overstap naar elektrisch rijden te willen maken. Alle informatie is te vinden op www.evexperience.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=t4_9hnXTKRY

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands