EV Testdag Harderwijk op zaterdag 14 mei bijna vol!

De EV Testdag die Energiecoöperatie Endura U.A. en de EV Coöperatie U.A. op zaterdag 14 mei organiseren op Zonnepark Harderwijk (P8 langs de N302 richting Lelystad) voldoet zeer aan een behoefte. Er zijn al zo’n 200 proefritten met nieuwe elektrische auto’s geboekt en voor sommige auto’s moet de organisatie mensen gaan teleurstellen. Er zijn absolute primeurs te bewonderen als de Renault Mégane E-Tech Electric en Volkswagen ID.5 die nog niet bij de merkdealers te zien en te rijden zijn. Ook de Mercedes-Benz EQE  zal je nog nooit eerder gezien hebben. En ook op tweewielergebied is er veel te zien en te rijden bij o.a. Electric Motorbikes en Brekr!

De inschrijving is inmiddels gesloten, opdat de organisatie zoveel mogelijk mensen in staat kan stellen om met de auto’s van hun keuze de ritten te maken.  Wil je spontaan langskomen, dan zal de organisatie zeker proberen om je alsnog in een auto van je voorkeur te laten rijden. Een bezoek is sowieso de moeite waard, omdat er nog heel veel meer te doen is dan ‘alleen’ rijden met en kijken naar de nieuwste elektrische modellen. Neem de kids gerust mee, want voor hen is er een geweldig springkussen dat opgeblazen en op spanning gehouden wordt door de accu van een Hyundai Ioniq 5! Dankzij Bike Totaal Schraverus Harderwijk kan er kennis worden gemaakt met de nieuwste e-bikes en elektrische bakfietsen. Je kunt genieten van de aanwezigheid van een flink aantal Ford Mustangs Mach-e in clubverband. Ook de LEAVV elektrische camper en de stand van Low Carbon Travels met prachtige ‘groene’ vakantiereizen zijn een bezoek zeer waard. Denk je nog altijd dat elektrische auto’s geen caravan kunnen trekken? Ga dan zeker kijken bij o.a. de attractieve SsangYong Korando e-motion. En behoor jij nog tot de categorie ‘elektrisch rijden doen we wel op de kermis’, probeer dan een rit te boeken  met de Tesla Model Y of de eveneens supersnelle Audi e-tron GT. Daarna denk je er heel anders over!. Zjn de dikste, snelste auto’s al volgeboekt, dan is rijden met bv een elektrische Fiat 500E of een Opel Corsa-e is niet minder spectaculair en beslist bereikbaarder! Kortom, laat je verrassen!

Overigens, wil je iets dieper in bepaalde materie gaan, dan zijn er presentaties in de tent onder het zonnedak. Hier is het programma:

Presentaties tijdens EV Testdag 2022
Over de verschillende aspecten van duurzamer met energie omgaan en van elektrisch rijden zijn er in de tent voor maximaal zo’n 25 mensen per keer korte presentaties bij te wonen. Uiteraard gratis en voel je ook daar welkom!

11.00 uur  McCharge BV, Hans Loohuis: wat heb je nodig en wat moet je doen als je een laadpaal bij huis wilt hebben?

12.00 uur  EV Coöperatie en Vereniging Elektrische Rijders VER: Q&A met vragen en antwoorden van bezoekers over elektrisch rijden

13.00 uur  Energiecoöperatie Endura, Wim Sederel: Wie en wat is Endura en wat heb jij aan een lidmaatschap?

14.00 uur  Just4Future/Bart Dik over de ervaringen met een lokaal deelautoprogramma zoals dat van Lochem Energie – kunnen we dit ook naar Harderwijk halen?

15.00 uur   bij voldoende belangstelling: EV Coöperatie en VER: Q&A met vragen en antwoorden over elektrisch rijden, ronde 2

 

nl_NLNederlands