16dec, 19 16 december 2019Electric cars

Fastned gaat uitbreiden naar België. Het bedrijf heeft de concessie verworven voor de bouw van dertien snellaadstations langs de Belgische snelwegen. De laadstations komen op parkeerplaatsen langs de snelwegen in Vlaanderen.

De bouw van de laadstations vindt plaats in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer, de Belgische Rijkswaterstaat. Op de stations kunnen elektrische auto’s in de toekomst snelladen tot 350 kW. De concessie is verleend voor 15 jaar. Voor Fastned worden het de eerste snelwegstations in België. “Wij zijn ontzettend blij dat we nu ook in België direct aan de snelweg snellaadstations gaan bouwen”, aldus Michiel Langezaal, CEO van Fastned. “Dit past perfect in onze missie, namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations, waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.”

Op dit moment heeft Fastned 114 stations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Om voortdurend te kunnen blijven uitbreiden heeft het bedrijf regelmatig nieuw geld nodig. Vorige week werd een uitgifte van obligaties afgerond, waarmee 12 miljoen werd opgehaald. Ze verdienen veel meer investeerders en positieve resultaten. Want waar zouden we zijn, de niet-Tesla-rijders, zonder Fastned langs de snelweg?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands