22jul, 20 22 juli 2020Electric cars

Mooie mijlpaal. Snellaadbedrijf Fastned heeft vandaag haar 100ste snellaadstation in Nederland geopend. Het is tevens het eerste laadstation van Fastned in Rotterdam. Bij dit station kunnen honderden elektrische auto’s per dag opgeladen worden met snelheden tot 300kW.

Wethouder Arno Bonte (duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) van de gemeente Rotterdam heeft samen met Michiel Langezaal (CEO en mede-oprichter) het Fastned station vandaag officieel geopend.

“Dit 100ste station in Nederland is een mijlpaal voor Fastned. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan goede infrastructuur voor elektrische rijders. Zo maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. Geweldig dat de gemeente Rotterdam dit 100ste Fastned station mogelijk heeft gemaakt.”

Michiel Langezaal (CEO en mede-oprichter Fastned)

“Met dit snellaadstation maken we de overstap naar elektrisch rijden makkelijker voor veelrijders zoals taxi’s en bestelbussen. Daarmee zorgen we voor schonere lucht en een gezondere stad.”

Arno Bonte wethouder duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie

BENEFIC
Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het BENEFIC-project, dat deel uitmaakt van het Europese programma “Connecting Europe Facility“, gefinancierd door de Europese Commissie; en door de regeling DKTI-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands