15jan, 20 15 januari 2020Electric cars

De komende dagen presenteert Ford Nederland in het koetshuis van Kasteel Amerongen aan vooral zakelijke relaties de nieuwe Ford Mustang Mach-E. Wij zagen ‘m vandaag.

Voor echte autoliefhebbers is die naam een gruwel: een Mustang is voor hen een powerauto, een coupé of convertible met een grommende V8. Dit is een onmiskenbaar stoere, SUV-achtige elektroauto, iets langer, smaller en hoger dan een Jaguar i-Pace. Met Mustang stijlelementen en ‘pony’s’ voor, achter en van binnen. Het is Fords eerste volledig elektrische wapen voor dit nieuwe decennium. Je ziet dat de Tesla Model 3 hen duidelijk inspireerde en dat is mooi, want door die uitdaging hebben ze in de USA een erg attractieve auto gebouwd, die ons zo ‘in the flesh’ en op papier behoorlijk overtuigt. Als het schip met kwartjes nog eens afmeert, is dit ‘m!

De productie van de auto start op 20 juli in Mexico, de eerste exemplaren gaan op 14 september op transport en vanaf eind oktober worden ze afgeleverd. Het zal niet zo’n gekkenhuis worden als eind 2019 rond de Tesla Model 3, maar reken maar op fikse aantallen. Want per 1 januari gaat de bijtelling van 8 naar 12% en bovenal is het een attractieve auto met prima specs en dito prijzen. Je kunt er prima met 5 man in, hij kan een aanhanger tot 750 kg trekken en de prestaties stemmen vrolijk.

Het voorseriemodel in Amerongen maakte al een uitstekende indruk, verwent je meer en is mooier gebouwd dan een Model 3. Er komt een versie met alleen achterwielaandrijving, een versie met vierwielaandrijving en een First Edition AWD. Voor de eerstre twee versies kun je kiezen tussen een accupakket van 75 kWh (420-450 km actieradius) of een pakket van 98 kWh (540-600 km); er zijn  twee optiepakketten en er is keus uit 8 kleuren. That’s it.

Natuurlijk worden nu vooral de ‘loaded’ First Editions besteld, vanaf € 70.940,- maar je kunt starten voor € 49.925,- voor de 75kWh RWD of € 57.665,- voor de All Wheel Drive. Ons gevoel nu is dat je met de basisauto met een van beide technologiepakketten een prima keus maakt (0-100 onder de 8 sec, 10 minuten snelladen is 93 km bereik).  De standaard accu kan met 115 kW DC laden en beperkingen zijn er eigenlijk niet. De Mustang Mach-E wordt geleverd en onderhouden via 27 gespecialiseerde dealers. Er is nog heel veel meer over te vertellen, want Ford pakt ook met technologie ook echt uit, maar laten we dat doen als we kunnen vertellen of hij even goed rijdt als hij eruit ziet. Voorlopig een auto die op veel shortlists mag verschijnen!

https://www.ford.nl/alle-modellen/mustang-mach-e?searchid=ppc:Search_NL(dut)%7C%5BAO%5D_Retail_SD_Nameplate_Mach-E_CPPI_EUR%7CDsc-T2%7CExact%7Bv1.8%7D:Mustang_Mach-E:ford%20mustang%20mach-e:e:c:g:GOOGLE&gclid=Cj0KCQiAjfvwBRCkARIsAIqSWlMqGQ9BbcuPC5a3HFdJtmWOU5ZXzcVDwpBoB53kp8dx9xEV6085iv4aApGrEALw_wcB

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands