09apr, 20 9 april 2020Advies

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat streeft naar een leefbare wereld, voor nu en voor later. Daarom is het op zoek naar creatieve ondernemers met slimme oplossingen voor duurzaam reizen en duurzaam vervoer. Zo min mogelijk CO2 uitstoten én slimmer omgaan met grondstoffen, dat is het doel van de mobiliteitschallenge.

De zes halvefinalisten zijn  nu bekend! Uit maar liefst 52 voorstellen heeft de jury zes kandidaten gekozen die op 16 april hun oplossingen mogen pitchen aan de jury. Hieronder stellen we de halvefinalisten kort aan je voor. En check: ook ons lid Low Carbon Travels zit erbij! Hou de berichten  goed in de gaten: binnenkort zie je meer van onze halve finalisten! Heb je even tijd, check dan de verschillende finalisten, die stuk voor stuk iets moois  en bijzonders hebben. Je kunt ook rechtstreeks de website checken: https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1179/challenges/publiceren-op-site/zes-halve-finalisten.

BNA-Battery – Dennis Bakker
Accu’s voor hybride en elektrische auto’s die buiten de garantie van de dealer valt? BNA-Battery weet er wel raad mee. Het bedrijf reviseert en vernieuwt de accu’s voor hergebruik. Lees hier meer over BNA-Battery.

GoAbout – Jacco Lammers
GoAbout is een app waarmee je in één keer alle reisalternatieven kunt plannen, boeken en maken. Van een (deel)auto tot openbaar vervoer en van looproutes tot (deel)fietsen. Lees hier meer over GoAbout.

Low Carbon Travels – Manuela Talana
Mooie reizen maken en duurzaamheid gaan vaak niet samen. Het bedrijf Low Carbon Travelslaat zien dat het ook anders kan en biedt reizen aan naar Italië die positief bijdragen aan het milieu en vooral ook aan de lokale economie, cultuur en natuur. Lees hier meer over Low Carbon Travels of bekijk hun idee.

DutchFiets – Johannes Alderse Baas
De DutchFiets is gemaakt uit 100% recyclebaar kunststof mét statiegeld. De fietsen van het bedrijf worden nooit afval. Afschrijven naar nul hoeft dus niet meer. Lees hier meer over DutchFiets of bekijk hun idee

Squad Mobility – Robert Hoevers
De Squad is de eerste betaalbare zonneauto in de wereld die de strijd aan gaat tegen stedelijke emissies en congestie. Het doel van de Squad is om echt betaalbare duurzame mobiliteit te maken voor iedereen. Lees hier meer over Squad Mobility of bekijk hun idee.

CityBarge – Shaun Akse
CityBarge zet zich in om de stadslogistiek van weg naar water te verplaatsen. Hierdoor zijn er minder vrachtwagens, is er minder uitstoot en wordt de stad weer vrij gemaakt voor zijn inwoners! Lees hier meer over CityBarge.

Squad Mobility zonneauto

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands