Electric cars
19 november 2019

Bij onze collega’s van www.e-drivers.com kwamen we een interessant, door leasemaatschappij ALD gesponsord artikel tegen dat wij graag met u delen. Hier vindt u de essentie, onderaan kunt u klikken en u bij ALD registreren voor het volledige rapport.

Rijden we in 2025 elektrisch of op waterstof? Maken we dagelijks gebruik van elektrische deelauto’s of blijft autobezit onverminderd belangrijk? Er zijn duidelijke trends te zien in de mobiliteitsbranche, die van grote invloed zijn op de toekomst van mobiliteit. Wij vroegen een aantal experts uit de mobiliteitsbranche wat zij verwachten van elektrisch rijden in 2025.

Maarten Steinbuch, hoogleraar Robotica aan de TU Eindhoven:
“Ik verwacht dat elektrisch rijden in 2025 een standaard optie bij alle automerken zal zijn, met een ruime keuze van betaalbare modellen met een goede range. Denk hierbij aan 350 km. Er zal een grote negatieve druk ontstaan op de aanschaf van auto’s met een fossiele aandrijving, en fabrikanten zullen creatieve oplossingen moeten vinden om consumenten hiervoor over te halen. Aan wie kun je immers je tweedehandse benzineauto nog verkopen?”

Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland:
“In Nederland zal de EV-markt verder blijven groeien dankzij overheidsmaatregelen in combinatie met een groter aanbod van elektrische modellen en laadpunten. In 2025 hebben wij voor iedere klant een geschikt geëlektrificeerd model. Het modelgamma van BMW Group bevat dan 12 plug-in hybrides en 13 volledig elektrische auto’s. Binnen de komende 24 maanden introduceren we daar maar liefst vier van: de MINI Electric, BMW iX3, BMW i4 en BMW iNEXT. Met dit laatste model heeft BMW Group de auto opnieuw uitgevonden. De BMW iNEXT vormt de bouwsteen voor de toekomst van het concern. In deze volledig batterij-elektrische SAV, met 700+ km range, komen voor het eerste alle strategische innovatievelden ‘ACES’ van BMW Group samen: Autonoom rijden, Connectiviteit, Elektrificatie en Services.”

Carlo van de Weijer, Hoofd Smart Mobility aan de TU Eindhoven
Welke veranderingen kunnen we de komende jaren verwachten die impact gaan hebben op ons mobiliteitsbeleid? Wij spraken Carlo van de Weijer, Hoofd Smart Mobility aan de TU Eindhoven.  Volgens hem gaat de transitie naar elektrisch vervoer vrijwel vanzelf, maar is ook een elektrische auto niet helemaal emissievrij. Daarnaast gelooft Carlo van de Weijer niet helemaal dat bezit van een auto minder belangrijk wordt. Maar wat verandert er volgens hem dan wel?

Lees onze gratis whitepaper: “Toekomst van mobiliteit” om samen met ons vooruit te blikken op mobiliteit in 2025.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands