10aug, 20 10 augustus 2020Electric cars

Volgens de altijd goed geïnformeerde nieuwsbrief van vakblad Automotive Online gaat Hyundai de typenaam Ioniq ombouwen naar een merknaam. De suv Ioniq 5 moet het eerste nieuwe model zijn dat later dit jaar onder die nieuwe merknaam gelanceerd wordt.

Hyundai wil in de komende 5 jaar één miljoen EV’s verkopen. De Koreaanse fabrikant gaat daartoe zijn elektrische auto’s onder de naam Ioniq in de markt zetten. Dat meldt het merk vandaag. Naar verluidt worden er de komende drie jaar drie nieuwe Ioniq-modellen gepresenteerd.

De Hyundai Ioniq werd in2016 gelanceerd.  Hij vertoeft wat in de schaduw van de succesvolle Kona maar is een zeer goed gestroomlijnde en daardoor heel zuinige elektrische auto.

De afgelopen jaren verkocht Hyundai in Nederland veel Kona’s met elektrische aandrijving. Of de naam Kona Electric wordt behouden, is onbekend.
De nieuwe Ioniq-modellen worden gebouwd op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) en krijgen een actieradius van ten minste 450 kilometer. De batterij zou daarbij in 20 minuten kunnen worden opgeladen. Het bedrijf investeert een kleine 50 miljard euro in de elektrificering van zijn gamma.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands