24aug, 20 24 augustus 2020Electric cars

Het zat erin: nadat Jaguar al in Duitsland een minder krachtige en goedkopere versie van de I-Pace introduceerde, komt deze i-Pace EV320 nu ook naar ons land. Jaguar wil er ongetwijfeld een verkoopspurt voor eind van dit jaar mee maken, want per 1 januari 2021 immers gaat de bijtelling op elektrische auto’s van 8 naar 12 % . De EV320 heeft een gunstiger prijsstelling en daarmee een nog lagere bijtelling voor zakelijk rijders die de auto ook voor privéritten gebruiken. De prestaties doen echter nauwelijks onder voor die van de krachtigere I-PACE EV400 (400 pk), terwijl de actieradius van 470 km (WLTP) zelf gelijk is. Jaguar produceert een beperkt aantal van de I-PACE EV320. Bestellen kan per direct. De prijzen beginnen bij € 65.990,- met een netto bijtelling vanaf € 326,- per maand.

De I-PACE is een veel betere elektrische auto dan je nog weleens hoort vertellen. Je kunt er vriun probleemloos een werkelijke actieradius van 400 km mee halen, en daarmee is hij menig concurrent de baas. De nieuwste versie is leverbaar met het nieuwe Pivi Pro infotainmentsysteem, Cabin Air Ionisation met PM2.5 filter en de ClearSight digitale achteruitkijkspiegel. De EV320 is te herkennen aan de nieuwe afwerking van de grille in Atlas Grey. Verder zijn er nieuwe kleuren en wieldesigns. Ons advies: grote wielen staan de I-PACE goed maar doen de actieradius zoals altijd geen goed; wie zich beperkt komt het verst op een acculading.

Uitstekende prestaties en actieradius
De aandrijflijn van de I-PACE EV320 is gelijk aan die van de I-PACE EV400. De batterijcapaciteit van 90 kWh is hetzelfde, maar de elektromotoren leveren nu een gezamenlijke vermogen van 235 kW (320 pk). Door het maximumkoppel van 500 Nm en vierwielaandrijving valt ook deze minder krachtige uitvoering op door zijn soepele en tegelijk pittige prestaties, zoals een acceleratie van 0-100 km/u in 6,4 seconden. Het rijbereik van de EV320 is gelijk aan dat van de EV400 en vastgesteld op 470 km (WLTP).

Met de on-board lader van 11 kW is 3-fase laden mogelijk. Daarmee kan per uur 53 km aan rijbereik worden bijgeladen. Een lege batterij is in 8,6 uur weer geheel volgeladen – een ideaal tijdsbestek voor ‘s nachts laden. Bij een 50 kW DC-snellader kan per 15 minuten 63 km aan rijbereik worden bijgeladen. Bij een 100 kW DC-lader is dat zelfs 127 km per kwartier, allemaal conform de WLTP.

Business Pack
Jaguar maakt de I-PACE EV320 nog aantrekkelijker met het optionele Business Pack voor de uitvoeringen S en SE. Voor een meerprijs van € 3.000,- wordt de uitrusting van de S-uitvoering uitgebreid met 20-inch lichtmetalen wielen, een elektrisch bedienbare achterklep, een tweede touchscreen, premium vloermatten, verwarmbare voorstoelen, een dubbele bekerhouder voorin én het ionisatiesysteem met PM2.5 filter voor extra reiniging van de interieurlucht. Bij het Business Pack voor de SE-uitvoering (€ 830,-) komen daar nog 12-voudig verstelbare sportstoelen, een vast glazen panoramadak en het Cold Climate Pack bij. Verwarmbare stoelen, een elektrisch bedienbare achterklep en 20-inch lichtmetalen wielen behoren al tot de standaarduitrusting van de I-PACE EV320 SE. Het Business Pack voor de S-uitvoering vertegenwoordigt een waarde van € 4.948,-, waarmee het klantvoordeel oploopt tot € 1.948,- (incl. BTW). Bij de SE vertegenwoordigt het optiepakket een waarde van € 2.628,-, goed voor een klantvoordeel van € 1.798,- (incl. BTW).

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands