11jun, 20 11 juni 2020Electric cars

Onze goede relatie www.trendsinautoleasing.nl zit altijd bovenop het nieuws. Zij kwamen zojuist met het volgende interessante nieuws:

LeasePlan heeft een meerderheidsbelang genomen in de Amsterdamse start-up PowerD die slimme laadoplossingen biedt voor elektrische voertuigen. Vanaf 15 juni wordt, onder de naam LeasePlan Energy, het gebruikersplatform geïntroduceerd waarmee elektrische leaserijders hun auto slim kunnen laden met groene stroom op het moment dat die het best beschikbaar (en goedkoopst) is.

LeasePlan wordt zelf de eerste klant op het PowerD platform. De eigen elektrische vloot, in eigendom van LeasePlan, wordt eerst aangesloten. Op die manier wil LeasePlan Energy nog voor eind 2020 zo’n 3000 Nederlandse EV-leaserijders aansluiten. Daarna wordt het platform uitgerold in de belangrijkste Europese landen waar het bedrijf actief is. Het gaat daarmee ook rechtstreeks de concurrentie aan met gevestigde energieleveranciers en -retailers.

Volgens Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan Nederland, is het zelf actief worden op de markt van duurzame energie onvermijdelijk. Naast een gezond business model, is een belangrijke reden hiervoor het verder uitbreiden van het aanbod groene stroom zodat naast andere doelstellingen binnen het klimaatakkoord, alle (nieuwe) elektrische auto’s in Nederland emissievrij rijden. “Ons streven is dat wat betreft onze vloot EV’s voor 2030 waar te maken; deze stap biedt de noodzakelijke versnelling. Met ons huidige slim-ladenplatform, en andere lokale smart grid toepassingen die op onze roadmap staan, zal LeasePlan Energy een belangrijk onderdeel zijn van de energietransitie die zo hard nodig is. Het is een win-win-win, voor ons klimaat, onze klanten en onze leaserijders.”

White Label oplossing
Overigens biedt PowerD hun platform ook aan als white label oplossing. Dus niet alleen aan LeasePlan. Het bedrijf richt zich, anders dan de concurrentie, expliciet op bedrijven met een groot eigen wagenpark. Het aan boord halen van LeasePlan is volgens de oprichters van PowerD bovenal een strategische zet. “We liepen al een paar jaar rond met het idee om elke elektrisch gereden kilometer zo groen mogelijk te maken. Als je iets wilt veranderen, moet je de plekken zoeken waar je de meeste impact kunt hebben. LeasePlan bezit het grootste elektrische wagenpark van Europa, dus het was voor ons een logische partner om mee te gaan praten”, aldus Managing Director en medeoprichter Oscar Westerhof.

In de ogen van Westerhof en medeoprichter Pieter Willems is duurzame energie nog te veel het exclusieve domein van de grote energiemaatschappijen. “Onze achterliggende missie is om werkgevers en werknemers in staat te stellen veel meer het heft in eigen hand te nemen om zélf een duurzaam energie-ecosysteem in te richten waar ze het meeste baat bij hebben”, aldus Willems.

Met de app van LeasePlan Energy kan de leaserijder bepalen wanneer de batterij van zijn elektrische voertuig opgeladen moet zijn. De app bepaalt vervolgens automatisch op welke momenten geladen zal worden en verlaagt daarmee de energiekosten. Op de gekozen momenten is het aandeel van duurzame bronnen (wind- of zonne-energie) in de elektriciteitsproductie het hoogst. De bespaarde CO2 uitstoot wordt samen met andere statistieken in een overzichtelijk scorebord bijgehouden en gepresenteerd.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands