02mrt, 20 2 maart 2020Electric cars

BYTON heeft zijn Europese marktstrategie gecommuniceerd. Zes landen gaan het innovatieve automerk BYTON voeren. Voor Nederland gaat Louwman Group de rol van Retail & Service Partner opstarten. Dat vinden wij een prima zet van hen. Hiervoor wordt een separaat bedrijf opgezet. BYTON zal in Zwitserland, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en Zweden met andere partners werken. Per direct kan men het eerste model reserveren: de BYTON M-Byte. Een premium, connected, volledig elektrische en ruime SUV die door digitale integratie een nieuwe dimensie aan automobiliteit gaat geven. Leveringen staan gepland voor de tweede helft van 2021.

Het is de visie van Louwman Group om toonaangevend te zijn in mobiliteit. BYTON’s propositie om een ‘next generation smart device on wheels’ te introduceren sluit hier perfect op aan. BYTON ontwikkelt en bouwt intelligente, premium elektrische auto’s voor de automobiliteit van de toekomst, waarin mobiliteit steeds meer een digitale, op netwerken gebaseerde, ervaring is. De start-up heeft een designcentrum in München, productie- en ontwikkelingsfaciliteiten in het Chinese Nanjing en een technologisch ontwikkelingscentrum in het Amerikaanse Silicon Valley. BYTON opereert wereldwijd en initieert samen met haar Retail & Service Partners een klantgerichte digitale integratie van services die een nieuw tijdperk van mobiliteit creëert.

Actief met innovatieve mobiliteitsvormen
Eric Louwman, President Louwman Group: “BYTON’s visie is vanaf het begin gericht op de ontwikkeling van een ‘smart device on wheels’, wat goed aansluit op de snel veranderende toekomst van mobiliteit en mobiliteitsdiensten. Daarom kiest BYTON heel bewust voor Louwman Group als Retail & Service Partner voor Nederland. Naast onze automotive activiteiten zijn wij ook zeer actief met innovatieve mobiliteitsvormen. Met recente investeringen in de Mobiliteitsfabriek (MIG), Fietsvoordeelshop.nl en WeGo carsharing zijn we die fors aan het versnellen. We kijken enorm uit naar deze kans om vanuit een nieuwe organisatie dit merk in Nederland te introduceren. Onze ervaring met online retailer Auto.nl komt hierbij goed van pas.”

BYTON M-Byte: volledig elektrische SUV
De M-Byte is het eerste model dat wordt gelanceerd door BYTON. Deze ruime, premium en volledig elektrische SUV heeft een uniek 48 inch display aan boord, dat uiteenlopende vormen van connectiviteit mogelijk maakt. In deze unieke user-experience schuilt de kracht van de BYTON M-Byte. Er zijn drie varianten qua aandrijflijn:

200 kW/272 pk RWD versie met regular battery van 72 kWh en een range van 360 kilometer (WLTP)

300 kW/408 pk 4WD High Performance versie met extended battery van 95 kWh en een range van 435 kilometer (WLTP)

300 kW/408 pk RWD High Performance met extended battery van 95 kWh en een range van 460 kilometer (WLTP)

Naast de keuze in aandrijflijnen komen er overzichtelijke optiemogelijkheden qua uitrustingsniveau om klanten te voorzien in hun persoonlijke behoeften.

Reserveren
BYTON heeft aangekondigd dat de BYTON M-Byte in de tweede helft van 2021 op de Europese markt wordt verwacht. De SUV is per direct te reserveren op www.byton.com. Aanvullende informatie zoals de prijzen, laadproposities en aanvullende diensten wordt op een later moment bekendgemaakt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands