09feb, 20 9 februari 2020Electric cars

De Italiaanse ‘ambassadeur’ van de EV Coöperatie, Gianfranco Pizzuto, vertelde ons onlangs dat hij een paar dagen door Sicilië had gereisd in een Renault Zoe. Dat was een initiatief van Sicily by Car. Hij wist tevens te melden dat de organisatie ook in ons land vertegenwoordigd is. Dat klopt, via Low Carbon Travels in Amsterdam. Omdat wij duurzaam rijden promoten en het vakantieseizoen in aantocht is, leek het ons gepast om daar even aandacht aan te besteden.

Wat is duurzaam reizen
Of het nu ‘bewust en verantwoord reizen’ of ‘reizen zonder voetafdruk’ wordt genoemd, duurzaam toerisme is niets anders dan het vinden van een manier van reizen waarbij je een positieve bijdrage levert en een lichtere ecologische footprint achterlaat. Reizen terwijl je rekening houdt met milieu, lokale cultuur & natuur, en plaatselijke economie. Duurzaamheid is de basis voor het gehele reisaanbod van Low Carbon Travels. De reispakketten bestaan over het algemeen uit:

 • Vluchten met CO2-compensatie of
  Treinreizen (eventueel plus ferry)
 • 100% elektrische huurauto op bestemming
 • Verblijf in luxe, duurzame accommodaties
 • Duurzame excursies met bijdrage aan lokale economie
 • Voor elke boeking twee bomen via treesforall.nl

Ervaar 100% CO2-neutraal reizen.
Reis op bestemming in een elektrische huurauto, met verblijf in luxe, historische accommodaties weg van de massa. Eco-duurzaam excursies en activiteiten. Dankzij de duurzame revolutie in Europa steeds meer bestemmingen! Reispakketten zijn persoonlijk samengesteld en gecheckt.Denk aan activiteiten als:

 • Wijnproeverijen
 • Zeilexcursies
 • Trekking 
 • Botanische excursies
 • Paardentocht in natuurpark
 • Traditionele kookworkshops

Het thema duurzaamheid kende een wat stroeve start, maar heeft nu toch echt een vlucht genomen en wordt breed gedragen door een, over het algemeen, ontwaakte bevolking. De gemiddelde consument van vandaag – zonder geitenwollen sokken(!) – wíl zijn steentje bijdragen aan een bewuste samenleving die lief is voor Moeder Aarde.

Unieke, duurzame samenwerking
Duurzaamheid vormt de basis van Low Carbon Travels. Wij weten, dankzij de unieke samenwerking met Sicily by Car, verrassende en luxe reizen in Italië te verenigen met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Hoe? Je reist comfortabel en stil in een volledig elektrische auto en overnacht bij de meest bijzondere, historische en duurzaam ingestelde accommodaties. Terwijl je daar geniet van bijvoorbeeld een typisch Italiaanse maaltijd, is de auto in mum van tijd – in de praktijk zo’n 2 uur – weer volledig en gratis opgeladen dankzij de altijd aanwezige snelladers.

Italiaanse verwenreizen
Het mondiale toerisme lijkt onschuldig, maar draagt voor bijna 5% bij aan de opwarming van de aarde. Low Carbon Travels biedt onvergetelijke verwenreizen die jou bovendien positief laat bijdragen aan het milieu en vooral ook aan de lokale economie, cultuur en natuur. De door ons samengestelde duurzame en high-end vakantiepakketten bestaan uit: retourvlucht (incl. CO2-compensatie) of treinreis (eventueel plus ferry), huur van volledig elektrische auto, verblijf in aantrekkelijke en duurzame accommodaties en duurzaam ingestoken excursies en activiteiten.

Duurzaam én luxe gaan samen
We willen benadrukken dat ons duurzame gedachtegoed nooit ten koste gaat van jouw reisplezier. Sterker nog, wij geloven dat bewust reizen juist leidt tot nog bewuster genieten. Dat is zeker van toepassing op onze luxe reizen die je extra laten genieten van alle aanwezige weelde op bestemming.

Samenwerking met Sicily by Car
Low Carbon Travels is een initiatief van Manuela Talana. Ze is van Sardijnse afkomst en reist, wanneer ze de kans heeft, door Italië. Manuela was in 2018 op Sicilië, waar gek genoeg een elektrische laadpaal plots haar aandacht trok. Elektrisch rijden is, in tegenstelling tot bij ons in Nederland, een zeldzaamheid in Italië en met name Zuid-Italië waar de tijd soms aangenaam stilstaat.

Donna Sicilia
De laadpaal om een elektrische auto op te laden trof ze aan bij Villa Trigona, een prachtig verblijf in Piazza Armerina. Ze vroeg de eigenaar van de accommodatie, Emanuel Maltese Trigona, naar de voorgeschiedenis van die laadpaal. Hij vertelde trots dat Villa Trigona was opgenomen in het Donna Sicilia-project van autoverhuurbedrijf Sicily by Car. Donna Sicilia is bedacht door Tommaso Dragotto, directeur-eigenaar van Sicily by Car. Dragotto is bovendien een bekende Italiaanse ondernemer en pionier. Het project is ontstaan uit pure liefde voor zijn eiland Sicilië. Dragotto’s missie: de reiziger laten genieten van authentieke Siciliaanse pracht, terwijl zijn ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. ‘Donna’ verwijst naar de vrouwelijke schoonheid van Sicilië en de daarmee gepaarde tederheid die een bezoek aan het eiland vraagt.

Siciliaanse gastvrijheid
Manuela was direct gegrepen door het respectvol klinkende plan van Dragotto en later ontmoette zij hem, omdat ze graag Donna Sicilia in Nederland op de kaart wilde zetten. Hij vertelde Manuela dat elk geselecteerde historische verblijf eigendom is van een Siciliaanse familie. Je gaat op locatie de onvervalste gastvrijheid van de daar nog wonende mensen ervaren die je graag alles vertellen over de geschiedenis van de plek. De historische, authentieke ervaring wordt verbonden met de toekomst: alle accommodaties zijn voorzien van laadpalen waar de auto geheel gratis wordt opgeladen. Naast emissieloos rijden, vormen het gebruik van lokaal geproduceerde producten, bewust omgaan met afval en gebruik van zonne-energie andere duurzame ingrediënten van een Donna Sicilia-vakantie.

Exclusief partner voor Nederland
Sinds 2019 is de samenwerking tussen Low Carbon Travels en Sicily by Car een feit. Low Carbon Travels is exclusief partner voor de Nederlandse markt en biedt duurzame luxe reizen op Sicilië aan volgens het Donna Sicilia project. Sinds kort bieden wij ook duurzame reizen door andere Italiaanse (en Spaanse) regio’s aan. Een daarvan is het prachtige Puglia, waar onze reizen zijn opgezet in nauwe samenwerking met Sagelio, een veelbelovende lokale start-up die vanaf 2017 als eerste emissievrije mobiliteit in deze regio heeft gebracht, met behulp van oplaadstations van Nederlandse makelij, die te vinden zijn bij de mooiste accommodaties van Puglia!

Check: www.lowcarbontravels.nl

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands