03jul, 20 3 juli 2020Electric cars

De Mercedes-Benz EQV, de nieuwe elektrische MPV van het merk, is vanaf nu te bestellen vanaf € 59.990,- exclusief BTW/subsidies en inclusief vier jaar onderhoud. Hij is als EQV 300 met lange wielbasis leverbaar vanaf dit najaar. De accu – met een bruikbaar vermogen van 90 kWh – maakt een actieradius van maximaal 356 kilometer mogelijk. Een snellaadfunctie is standaard. De EQV is ook uitstekend om te bouwen tot dubbele cabine-bedrijfswagen. Daarmee wordt het een interessant alternatief voor de ondernemer die enerzijds een personenwagen wenst en anderzijds laadruimte nodig heeft.

De EQV wordt vooralsnog aangeboden met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3.500 kg. Hij haalt een top van 140 km/u of optioneel zelfs 160 km/u. De elektrische aandrijflijn op de vooras heeft een vermogen van 150 kW (204 pk). De elektromotor, de transmissie, het koelsysteem en de vermogenselektronica vormen samen een compacte eenheid. De energie wordt geleverd door een lithium-ion accu in de vloer. De EQV heeft een AC watergekoelde on-board lader (OBL) met een vermogen van 11 kW. Dit maakt het mogelijk om thuis of bij openbare oplaadstations met wisselstroom (AC) te laden. De CCS-aansluiting linksboven in de bumper maakt ook het laden via gelijkstroom (DC) mogelijk. Dankzij de standaard maximale laadcapaciteit van 110 kW kan de EQV bij een snellader in ongeveer 45 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen.

De auto heeft een fraaie nieuwe voorziening om onderweg energie te regenereren. Volgens het motto ‘drive ahead and save energy’ wordt input van het navigatiesysteem en de camera gebruikt en wordt de mate van recuperatie specifiek en in realtime aangepast. Vier rijprogramma’s helpen de bestuurder om tijdens het rijden te kiezen tussen maximaal comfort en maximale actieradius.

Met zes individuele zitplaatsen is de EQV een representatief shuttlevoertuig dat voldoet aan alle eisen voor hoogwaardig personenvervoer. Hij kan ook worden omgebouwd tot een 7- of zelfs 8-zitter. De EQV is voorzien van het multimediasysteem MBUX met een 10,25 inch mediadisplay met hoge resolutie.

In combinatie met de Mercedes me app kunnen EQV-bestuurders vanuit de woonkamer of het kantoor hun bestemming plannen, een vertrektijd invoeren en het interieur op de gewenste temperatuur brengen. De navigatie met Electric Intelligence houdt rekening met de huidige laadstatus van de accu, de weergegevens en informatie over de laadinfrastructuur, en berekent automatisch een snelle en comfortabele route met weinig laadstops en korte oplaadtijden.

De EQV wordt gebouwd in Vitoria in Noord-Spanje, waar ook de V-Klasse, de Vito en eVito worden geproduceerd. Hij is leverbaar als standaardversie of als AVANTGARDE. In dat laatste geval biedt de auto onder meer zwart lederen bekleding, het LED Intelligent Light System, een linkerschuifdeur en diverse andere opties. In de vanafprijs exclusief BTW van € 59.990,- is inbegrepen een onderhoudspakket voor vier jaar, dat de kosten van de onderhoudswerkzaamheden dekt, en het Mercedes-Benz accucertificaat met een maximaal kilometrage van 160.000 km of een maximale looptijd van acht jaar. Ook de Mercedes me remote- en navigatiediensten met een looptijd van 36 maanden zijn inbegrepen, net als de Mercedes me Charge functie en het Ionity lidmaatschap, beide voor een periode van twaalf maanden.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands