25jun, 20 25 juni 2020Electric cars

Ford moest door de Corona-perikelen besluiten om de Mustang Mach-E niet al dit jaar, maar pas begin 2021 hier op de markt te brengen. Dat is voor veel belangstellenden super jammer, want het is een even attractieve als veelbelovende auto.  Zeker nu we ook nog lekker worden gemaakt met dit soort interessante nieuwtjes. Rub it in!

Ford zegt te begrijpen dat het bestuurders van elektrische auto’s vertrouwen en rust geeft als ze niet hoeven te gokken waar en wanneer ze hun auto moeten opladen. Daarom is de nieuwe Mustang Mach-E uitgerust met een functie die nauwkeuriger helpt voorspellen hoeveel rijbereik de auto nog heeft. Die functie wordt na verloop van tijd steeds preciezer. Het Intelligent Range-systeem van de Mustang Mach-E kan heel precies inschatten hoeveel rijbereik de volledig elektrische SUV nog heeft. Daardoor hoeven klanten zich geen zorgen te maken over wanneer en waar ze hun auto moeten opladen.

De actieradius wordt door Intelligent Range berekend op basis van het rijgedrag van de bestuurder in het verleden en van verwachte weersomstandigheden. Daarbij maakt het systeem gebruik van de cloud om te voorspellen hoeveel energie er zal worden verbruikt in toekomstige ritten. Het accusysteem van de auto meldt hoeveel energie er beschikbaar is, terwijl de aandrijvingsmodule bijhoudt hoeveel energie er wordt verbruikt. Warmer of kouder weer kan invloed hebben op de actieradius, dus daar houdt Intelligent Range ook rekening mee. De geschatte actieradius wordt voortdurend bijgewerkt.

Via crowdsource verzamelde gegevens van andere ‘connected’ geëlektrificeerde Fords die ervoor kiezen verkeersinformatie te delen, kunnen de schattingen aanzienlijk verbeteren. De Mustang Mach-E kan zo bijhouden hoeveel energie er wordt gebruikt in verschillende omstandigheden, waaronder wisselende snelheden, en terrein- en weersomstandigheden. Daardoor kan er gebruik worden gemaakt van het gemiddelde van alle Mustang Mach-E’s om het schatten van de actieradius te verbeteren, zelfs bij routes waarop en omstandigheden waaronder een individuele klant nog nooit heeft gereden.

Als de actieradius aan het begin van een rit merkbaar wordt beïnvloed door een aantal factoren, krijgen gebruikers een melding op hun cluster met daarin de nieuwe schatting van de actieradius en informatie over waarom de schatting is aangepast. Mochten de accu’s van een Mustang Mach-E toch leeg raken, dan worden klanten met behulp van BEV Roadside Assistance naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt gebracht. Dat kan een FordPass Charging Network-locatie, een EV-gecertificeerde Ford-dealer, de verblijfplaats van de klant of het dichtstbijzijnde openbare oplaadstation zijn.

Ford werkt Intelligent Range bij via draadloze updates die zijn ontwikkeld voor nog preciezere voorspellingen voor ‘connected’ Mustang Mach-E’s. Een toekomstige update gaat ervoor zorgen dat de Mustang Mach-E nog meer kan profiteren van de mogelijkheden die de cloud biedt. Daarbij worden realtime verkeers-omstandigheden, de hellinggraad van wegen, het terrein en de hoogte van een bepaalde route, en zelfs de temperatuur op de eindbestemming meegenomen.

De elektrische Mustang Mach-E – met een actieradius tot  liefst 600 km volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) – is een van de 18 nieuwe geëlektrificeerde Fords die het bedrijf voor het einde van 2021 introduceert.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands