27dec, 19 27 december 2019Electric cars

Als het aan Volkswagen ligt, is het zoeken naar een laadpunt voor je elektrische auto in een parkeergarage binnenkort voorbij.  Autonome laadrobots  kunnen dan geheel zelfstandig naar geparkeerde elektrische auto’s rijden om ze ter plekke op te laden.

Zodra de robot een seintje krijgt via een app of V2X-communicatie rijdt hij  met een mobiele powerbank naar de te laden auto. Nadat hij de auto heeft gekoppeld aan de powerbank rijdt hij door naar volgende auto’s om hetzelfde te doen. Wanneer de powerbank aangeeft klaar te zijn met laden, regelt de robot de ontkoppeling en zorgt hij ervoor dat de powerbank snel weer wordt volgeladen.

Met deze visionaire prototypes brengt Volkswagen het laadpunt naar de auto in plaats van andersom en kan het merk parkeergarages zonder ingewikkelde en kostbare maatregelen voorzien van een snelle en efficiënte laadservice. De laadrobots hebben high-tech camera’s, laserscanners en ultrasone sensoren die hen niet alleen in staat stellen om powerbanks volledig geautomatiseerd aan de auto’s te koppelen, maar ook om autonoom door de garage te rijden. Afhankelijk van de grootte van de garage kunnen meerdere robots tegelijkertijd een groot aantal auto’s bedienen.

The mobile charging robot controls the vehicle to be loaded 100 percent autonomously.

Als medeoprichter van IONITY werkt Volkswagen internationaal samen met andere merken aan de snelle oprichting van een Europees netwerk van snelladers. Het laden van een auto moet hierdoor binnenkort net zo makkelijk  zijn als het laden van een smartphone.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands