02jul, 20 2 juli 2020Electric cars

Op 9 september vindt voor de eerste keer de World EV Day plaats. Het Zweeds-Chinese merk Polestar maakte vandaag bekend met laadpaalfabrikant ABB en Green.TV te gaan samenwerken als founding partners van deze eerste World EV Day.
De dag  staat geheel in het teken van de wereldwijde elektrische mobiliteit, waarbij de initiatiefnemers het bewustzijn over dit onderwerp verder willen vergroten en de discussie willen bevorderen. Dat is iets wat wij met de EV Coöperatie U.A. op Benelux-schaal ook doen.

“We moeten naar voren bewegen, richting een duurzamere toekomst”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Ik geloof dat elektrische auto’s cruciaal zijn op deze reis. De World EV Day is een geweldige kans voor ons om onze boodschap te delen en richtinggevend te zijn voor de auto-industrie.”

De World EV Day heeft als doel de verschuiving naar duurzame mobiliteit en een emissievrije toekomst te stimuleren. Het wordt een open en inclusieve digitale campagne die gericht is op zowel consumenten als beleidsmakers.

Ade Thomas, oprichter van het mediabedrijf Green.TV: “Ik ben zeer verheugd om samen te werken met een toonaangevende OEM als Polestar voor dit project. De World EV Day vormt de start van een digitale campagne om elektrische mobiliteit te promoten als een belangrijk hulpmiddel bij het streven naar een groenere toekomst voor iedereen.”

Polestar start nog deze zomer in tien markten wereldwijd met de levering van de Polestar 2, de elektrische performance-fastback.
Bezoek media.polestar.com voor beeldmateriaal en meer informatie.

Over Polestar
Polestar is een elektrisch performance-merk, in gemeenschappelijk eigendom van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van de technologische en technische synergieën met Volvo Cars en benut aanzienlijke schaalvoordelen als gevolg daarvan. Dit faciliteert het succesvol ontwerpen, ontwikkelen en produceren van elektrische auto’s onder een aparte merknaam.

Polestar lanceerde in 2017 de Polestar 1, een op kleine schaal geproduceerde Electric Performance Hybrid met 609 pk, 1.000 Nm en een elektrisch bereik van 124 km (WLTP) – het grootste bereik onder hybride auto’s. In 2019 is de Polestar 2 onthuld, de eerste volledig elektrische premium auto van het merk die in een grotere oplage wordt geproduceerd. Deze elektrische performance fastback wordt midden 2020 in verschillende markten geïntroduceerd en heeft in zijn eerste productiejaar 300kW, 660 Nm, vierwielaandrijving, een 78 kWh sterke accu en een range van 470 km (WLTP).

In 2020 onthulde Polestar de Precept – een visie op de toekomst van het merk op het gebied van duurzaamheid, digitale technologie en design. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische performance SUV, worden toegevoegd aan het portfolio.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands