16apr, 20 16 april 2020Electric cars

Als EV Coöperatie hebben wij een zeer gewaardeerde samenwerking met het digitale vakblad Trends in Autoleasing van Bart Luteijn. Daar lazen we vandaag dit bericht, dat helemaal bij ons past!

Het zou zo maar kunnen uitgroeien tot gewild corona-vervoermiddel: de Zwitserse Qooder 4-wiel motorscooter. Met een autorijbewijs (vóór 2013) mag je er gewoon op rijden. En hij is te leasen. Binnenkort volgt een elektrische variant.

Elders in Europa kennen ze al de Qooder 3-wiel motorscooters. Nu de vierwielversie er is, doet de fabrikant ook Nederland aan. Een importeur in Tilburg bouwt aan een dealernetwerk maar zowel de vier als de driewielversies zijn al leverbaar.

De vierwiel Qooder (spreek uit: Koeder) heet wendbaar te zijn als een motor en stabiel als een auto. De aandrijving gaat op beide achterwielen, dus is de tractie gelijkmatig en voorspelbaar; óók in bochten. Door de centrale plaatsing van de motor in het buizenframe, het overzichtelijke dashboard en de CVT-automaat voelt hij direct vertrouwd. “Wie ermee kennismaakt en rijdt, kan er zomaar verslaafd aan raken”, zegt Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland.

De Qooder weegt 280 kg, de 399 cc motor levert 23,8 kW (32,5 pk) en staat garant voor krachtige prestaties. De vier schijfremmen zorgen voor meer dan voldoende vertraging. Het verbruik is 5,3 liter per 100 km, Voor zakelijke gebruikers is er een leaseconstructie, dat kan vanaf 138 euro per maand. En dus een “haast verwaarloosbare bijtelling”, aldus Van Well. “Over enkele maanden zullen we de serie uitbreiden. Een tipje van de sluier? ‘Iets’ in een e-variant!” Kijk, en dan is het ineens ook voor ons publiek een aantrekkelijk voertuig. We houden je op de hoogte!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands