Electric cars
29 juli 2020

Renault heeft de prijzen van de nieuwe TWINGO Electric bekend gemaakt. Die zijn laag en dat maakt deze compacte stadsauto bereikbaar voor behoorlijk wat mensen. De volledig elektrisch aangedreven variant, zusje van de smart forfour, is namelijk leverbaar vanaf € 20.590,-. Koop of lease je ‘m privé, dan geldt in principe ook nog de overheidssubsidie van € 4.000,-. * Het is al met al nu de goedkoopste nieuwe elektrische auto die je kunt kopen. Maar zusje Dacia komt naar verluidt met een nóg goedkoper model, zo ergens rond de 15 K! Wie zei er ook alweer dat elektrisch rijden alleen voor rijkaards is?

De TWINGO is gebouwd op een platform dat in het beginsel ontworpen is voor toepassing van elektrische aandrijving. Daarmee biedt de elektrische variant dezelfde mate van rijplezier die heeft bijgedragen aan het succes van de Renault TWINGO met verbrandingsmotor. Dankzij de uitgekiende plaatsing van de batterij zijn de passagiers- en bagageruimte ongewijzigd. Dat geldt ook voor de uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid dankzij de kortste draaicirkel in deze klasse.

De nieuwe TWINGO Electric heeft een elektromotor van 60 kW (82 pk) en 160 Nm die gevoed wordt door een 22 kWh-batterij. De actieradius is vastgesteld op 270 km volgens de WLTP City-cyclus en op 190 km in de gecombineerde WLTP-cyclus. Dankzij de standaard unieke Caméléon-lader is de batterij bij de meeste publieke laadpunten tot vier keer sneller op te laden dan die van de concurrentie. Bij een 22 kW AC-laadpunt is de batterij van de TWINGO Electric in 1 uur tot 80% opgeladen.

Renault levert de TWINGO Electric in vier uitrustingsniveaus, waaronder de ‘top of the range’ Série Limitée Vibes met een unieke exterieurstyling, luxe interieur met hoogwaardige materialen en een riante uitrusting met onder andere een achteruitrijcamera en het Renault EASY LINK multimediasysteem met 7” touchscreen en geïntegreerde TomTom-navigatie met real-time verkeersomformatie.

Kopers van de  Electric Série Limitée Vibes profiteren ook van drie jaar kosteloos gebruik van MY Z.E. Connect en Inter@active via de MyRenault smartphone-app met best-in-class connectiviteits-diensten voor elektrische voertuigen. Hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld laadtijden inplannen, de real-time beschikbaarheid van laadpunten raadplegen, het interieur voorafgaande aan vertrek alvast koelen of verwarmen en een optimale route kiezen inclusief eventuele stops bij laadstations onderweg.

Voor de uitvoeringen Collection en Intens is het Renault EASY LINK multimediasysteem optioneel leverbaar voor € 495,-, inclusief 3 jaar kostenloos gebruik van de connectiviteitsdiensten.
Net als bij de TWINGO met verbrandingsmotor zijn voor de nieuwe TWINGO Electric meerdere optiepakketten beschikbaar om het in- en exterieur naar eigen smaak te personaliseren. De TWINGO Electric is vanaf begin augustus te bestellen en in het najaar 2020 bij de dealer te bezichtigen.

UITVOERING      FISCALE WAARDE    CONSUMENTENPRIJS

Life                                  € 19.850,00                  € 20.590,00

Collection                   € 21.350,00                  € 22.090,00

Intens                            € 22.750,00                  € 23.490,00

Série Limitée Vibes   € 24.050,00              € 24.790,00

Nota bene: het jaarbudget 2020 voor de subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren voor nieuwe elektrische auto’s is overtekend.  Voor nieuwe elektrische auto’s is al meer subsidie aangevraagd dan het jaarbudget. Dit geldt voor koop en lease. Als er nu een aanvraag wordt ingediend, dan wordt deze doorgeschoven naar 2021. Meer informatie op: 
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/veelgestelde-vragen

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands