24jul, 20 24 juli 2020Electric cars

De Renault Zoe was tot en met juni de bestverkochte elektrische auto van Europa, zo meldt o.a. Autoweek. De Zoe lost daarmee de Tesla Model 3 af, die naar plaats twee schuift. Dat blijkt uit net gepresenteerde halfjaarcijfers van de fabrikanten.

In de eerste zes maanden werden in Europa 37.540 exemplaren van de Renault Zoe geregistreerd, een toename van 50 procent. Daarmee wist de Franse auto de Tesla Model 3 te passeren als bestverkochte elektrische auto van het continent. De teller bij het Amerikaanse merk bleef steken op 32.300 stuks. Tesla is overigens wel zo ongeveer het enige automerk dat dit jaar zwarte in plaats van rode cijfers schrijft.

Vooral de hoge subsidies voor elektrische auto’s en fabriekskorting in landen als Duitsland en Frankrijk stuwden de verkoop van de Zoe op. De Volkswagen e-Golf en Nissan Leaf volgen de Zoe en Model 3. De hoge notering van de e-Golf is bijzonder, omdat Volkswagen het model eigenlijk al uit productie had willen nemen. Door de aanloopproblemen van de nieuwe ID.3 werd eerder dit jaar echter besloten het model langer te blijven bouwen, en dus met succes.

De snelste stijger van de afgelopen maanden was de Peugeot e-208, die de top vijf tot op een verschil van enkele exemplaren is genaderd.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands