In 2012 waren wij betrokken bij de productie van de Keuzegids Elektrisch Rijden, het eerste boek met uitgebreide informatie over elektrisch rijden.

Op de voorpagina figureerde een prachtige Fisker Karma, die weliswaar werd aangedreven door elektromotoren maar die ook een benzinemotor aan boord had die als generator fungeerde. Hoe anders is het nu, met volledig elektrisch aangedreven modellen met zomaar 1000 pk, een actieradius van 500/600 km en een acceleratie van 0-100 km/u binnen goed 2 seconden. Dat zijn  Formule 1 prestaties en toch kun je met zo’n auto ook gewoon boodschappen doen. Over vooruitgang gesproken. Bizar eigenlijk dat het tot 2020 moest duren voordat er een nieuwe keuzegids kwam, met 49 volledig elektrische auto’s beschreven en informatie over alles wat je maar weten  wilt rond elektrisch rijden. Het is gemaakt door Jasper Engel en Joeri van Dam, wordt uitgegeven door het bedrijf van de eerste, Oxcart en daar is het ook te bestellen, via https://www.oxcart.nl/elektrisch-autojaarboek-2021

Natuurlijk kun je er ook voor terecht bij Bruna, Bol.com etc, maar Jasper Engel verdient veel aanvragen voor dit boek. Er is aan meegewerkt door schrijvers die ook voor Joeri van Dam’s website www.dagelijksauto.nl werken en ook wij leverden wat teksten en foto’s.  Niet alleen daarom aanbevolen…. gewoon echt een uitstekende gids vol nice to know en need to know informatie. Het ISBN-nummer is ISBN 9789082617849, de gids kost € 19,95 incl. verzendkosten en dat is voor zoveel goede info echt een koopje.  Dus als EV Coöperatie zeggen wij: meteen bestellen!

nl_NLNederlands