Er zijn honderden aanbieders van laadpassen. Maar welke is nou de beste? Waarom zit er zoveel prijsverschil tussen? En hoe zit het met laden in het buitenland? Dit soort vragen houdt Maarten Hachmang sinds 2016 bezig en laat hem niet meer los. Met het resultaat daarvan maakt hij steeds meer naam en is hij ook lid geworden van de EV Coöperatie U.A.

Nergens was er destijds een compleet en transparant overzicht te vinden met alle voor- en nadelen en tarieven van laadpassen. En hun aantal neemt alleen maar toe! Daarom begon Maarten in 2017 met een top 10 van laadpasaanbieders, in eerste instantie bedoeld voor kleinschalig gebruik. Door facturen aan EV-rijders te vragen en die met elkaar te vergelijken werd een model ontwikkeld waarmee laadpassen objectief konden worden beoordeeld. Hieruit ontstond een prijs-matrix. Die data werd gebruikt om de lijst vorm te geven.

De bezoekersaantallen aan zijn eerste nog kleine website bleven echter hard groeien en na een presentatie bij de Vereniging Elektrisch Rijders werd duidelijk dat Maarten niet de enige was met een serieuze informatiebehoefte rondom laadpassen en laadtarieven. Hij had het spreekwoordelijke gat in de markt gevuld. Dit deed hem besluiten om de hulp in te roepen van goede vriend en tevens professionele ontwikkelaar Aarjan Langereis. Diens kennis op het gebied van databases en webdevelopment was precies wat Laadpas Top 10 nodig had om van een hobbyproject te kunnen groeien naar een serieus platform.
Samen richtten ze in 2018 evXperts op, waarbinnen Laadpas Top 10 één van de projecten is waaraan gewerkt wordt. De combinatie van de technische kwaliteiten van Aarjan met de marktkennis van Maarten resulteert in een mooi platform waarmee zij dagelijks bezig zijn en dat inmiddels vele tienduizenden geregeld bezoekers telt. Want wil je weten welke laadpas je het best kunt gebruiken, dan is www.laadpastop10.nl dè plek voor al je informatie.

Missie
Elke EV-rijder de beste laadpassen aanbieden. Sleutelwoorden hierbij zijn: Onafhankelijk, Transparant en Volledig

 Visie
LaadpasTop10 wil de grootste laadpas vergelijkingssite worden van Europa. Mobiliteit houdt niet op bij de grens, dus wij geloven in een site waarbij iemand uit Portugal eenvoudig de beste laadpas voor gebruik in Noorwegen kan vinden en iemand uit Engeland de beste laadpas voor Italië.

Winnaar gouden laadstekker 2018
In 2018 won LaadpasTop10 de gouden laadstekker award van de Vereniging Elektrisch Rijders (VER). Een terechte onderscheiding zoals ook het lidmaatschap van de EV Coöperatie logisch en verdiend is.

Kortom, wat je maar wilt weten over laadpassen, je vindt dagelijks actuele informatie op www.laadpastop10.nl

nl_NLNederlands