01sep, 20 1 september 2020Electric cars

Met de onthulling van de gloednieuwe ENYAQ iV zet ŠKODA de volgende stap in de uitvoering van zijn e-mobilitystrategie. De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van de Tsjechische autofabrikant dat gebaseerd is op het modulaire MEB-platform voor elektrische auto’s van de Volkswagen Group.

De ŠKODA ENYAQ iV biedt keuze uit achter- of vierwielaandrijving en een actieradius die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, met een maximale afstand van 510 km* volgens de WLTP-cyclus, en een grote interieurruimte, een kenmerk van de modellen van dit merk. ŠKODA blijft zijn emotionele designtaal op consequente wijze doorontwikkelen – zodoende beschikt de nieuwe SUV over een volledig nieuw interieurconcept dat Design Selections biedt in plaats van klassieke afwerkingsniveaus. Een bijzondere highlight is de exclusieve ENYAQ iV Founders Edition, die een eerbetoon vormt aan het 125-jarig bestaan van de fabrikant en waarvan de productie is beperkt tot 1.895 stuks. Thomas Schäfer, ŠKODA AUTO CEO: “De introductie van de ENYAQ iV luidt een nieuw tijdperk in voor ŠKODA. Dit is onze eerste volledig elektrische auto die gebaseerd is op het MEB-platform. Met de lancering van dit model maken we elektromobiliteit Simply Clever – met een grote actieradius, de mogelijkheid tot snelladen, bedieningsgemak en betaalbare prijzen. De ENYAQ iV wordt geproduceerd in Mladá Boleslav, het hart van het ŠKODA-productienetwerk, waardoor onze hoofdfabriek de enige Europese productiefaciliteit voor MEB-modellen buiten Duitsland is.”

De ENYAQ iV beschikt over een geheel nieuw aandrijfconcept, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het modulaire MEB-platform voor de elektrische auto’s van de Volkswagen Group te bieden heeft. Het MEB-platform bestaat uit het zogenaamde skateboard-platform, waarbij de accu in de vloer is verwerkt om ruimte te besparen. Drie accuvarianten, vijf vermogensniveaus variërend van 109 tot 225 kW en achter- of vierwielaandrijving, zorgen er voor dat dit model inspeelt op de zeer uiteenlopende wensen en behoeften van berijders. Met een bereik van maximaal 510 km* volgens de WLTP-cyclus is de ENYAQ iV een ideale dagelijkse begeleider. Bovendien kan hij aanhangwagens tot 1.200 kg (maximale hellingshoek 12%) trekken.

Veiligheid
Nieuwe assistentiesystemen zijn onder andere de Travel Assist, die nu nog meer functies heeft, en de mogelijkheid om de auto op afstand in te parkeren.

Interieur
De nieuwe designselecties vervangen de klassieke afwerkingsniveaus en zetten een nieuwe standaard voor het interieur. Elke Design Selection – samengesteld door de interieurontwerpers van ŠKODA – zorgt voor een smaakvol interieur met een uitzonderlijk gevoel van welbevinden en is voorzien van natuurlijke, op duurzame wijze verwerkte en gerecyclede materialen. Een nieuwe, duidelijkere structuur van de beschikbare opties – in de vorm van tien themapakketten en enkele individuele opties – maakt het mogelijk om het model snel en eenvoudig af te stemmen op de smaak van de eigenaar.

Connectiviteit
Het centrale display van de ENYAQ iV is met 13 inch groter dan dat van elke andere ŠKODA. Bovendien is de gloednieuwe SUV altijd online en biedt het model slimme connectiviteit. Het opladen van de accu en de airconditioning in het interieur kunnen comfortabel op afstand worden aangestuurd via de ŠKODA Connect-app.

Simply Clever
Speciaal voor elektrische modellen heeft ŠKODA Simply Clever-oplossingen ontwikkeld, zoals een reinigingsmiddel voor de laadkabel, een beschermkap voor de laadaansluiting en een opbergvak voor de laadkabel onder de vloer van de bagageruimte. De nieuwe, in twee niveaus ingedeelde middenconsole, biedt veel ruimte. Een slim inzetstuk zorgt ervoor dat de vloer van de bagageruimte netjes en opgeruimd oogt. Bij de ENYAQ iV bevindt de traditionele ŠKODA-ijskrabber zich in de auto – om precies te zijn in de achterklep.

ENYAQ iV: maakt elektrisch rijden bereikbaar
Met de ENYAQ iV maakt ŠKODA elektrisch rijden in het populaire A-SUV segment echt bereikbaar, met een vanafprijs van € 39.990* voor het 62kWh instapmodel. Daarmee levert ŠKODA traditiegetrouw direct een zeer complete auto, die standaard bijvoorbeeld is voorzien van een 13 inch infotainmentdisplay, de mogelijkheid voor DC snelladen tot 50kW (optioneel 100kW op de 62kWh en 125kw op de 82kWh batterijvariant) en standaard 6 jaar onderhoud. De ŠKODA ENYAQ iV is vanaf eind september in Nederland te bestellen, de eerste modellen arriveren in het eerste kwartaal van 2021 bij de Nederlandse ŠKODA-dealers.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands