22sep, 20 22 september 2020Electric cars

Op de dag dat Opel CEO Michael Lohscheller de nieuwe Opel Mokka online zijn wereldpremière liet beleven in Rüsselsheim, maakt Opel in Nederland de vanafprijzen bekend. De vijfdeurs Mokka gaat  vanaf € 26.299,- kosten. De 100% elektrische Opel Mokka-e met een actieradius van 322 kilometer (WLTP) is er vanaf
€ 35.399.-. Dat is een sterk concurrerende prijs! De productie start eind 2020, de  levering aan klanten begin 2021.
De Mokka-e heeft een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor, een 50 kWh-batterij en een actieradius van 322 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Private lease is mogelijk vanaf € 465,- per maand (op basis van een looptijd van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar). Operational Lease (Free2Move) kost vanaf € 405,- per maand. Zakelijk is de Mokka-e ook interessant, met een netto bijtelling van € 128,- per maand.

Rijke standaarduitrusting
In lijn met de Opel-traditie maakt de nieuwe Mokka geavanceerde technologie bereikbaar voor velen. Denk aan Adaptive Cruise Control (ACC) met stop & go-functie en Active Lane Positioning. De auto is als enige in zijn segment leverbaar met niet-verblindende IntelliLux LED® Matrix-verlichting met veertien individuele lichtunits. Standaard is LED-verlichting rondom, een elektrische parkeerrem en verkeersbordherkenning. Een 180° achteruitrijcamera en automatische Park Assist zijn ook beschikbaar. De sportieve GS Line is te herkennen aan de rode sierlijst langs de daklijn, hoogglanszwarte Opel Vizor, zwarte in plaats van verchroomde exterieurdetails en badges, specifieke stoelbekleding, rode accenten bij het instrumentenpaneel, tri-color lichtmetalen wielen, zwarte hemelbekleding en een tweekleurig dak.

Massagefunctie
De Mokka is leverbaar met diverse zesvoudig verstelbare ergonomische stoelen, al dan niet met Alcantara of volledig lederen bekleding. Desgewenst is er zelfs een verwarmbare, met leder beklede bestuurdersstoel met geperforeerd oppervlak én massagefunctie. Bestuurder en voorpassagier kunnen hun smartphones in het opbergvak in de middenconsole plaatsen. Indien geschikt wordt de smartphone meteen draadloos opgeladen.

Slimme infotainmentsystemen
De beschikbare infotainmentsystemen bieden perfecte netwerkverbinding. Multimedia Radio en Multimedia Navi omvatten een 7-inch touchscreen, terwijl het meest omvangrijke Multimedia Navi Pro een 10-inch touchscreen heeft. De beeldschermen zijn een integraal onderdeel van het nieuwe digitale Pure Panel. Bij de multimediasystemen met Apple CarPlay en Android Auto is er geïntegreerde spraakbesturing.  De auto wordt leverbaar met OpelConnect-service, waarbij zaken als Live Navigation (kosteloos gedurende eerste 36 maanden na activatie) met actuele online verkeersinformatie en een directe verbinding met pech- en noodhulpdiensten voor extra gemoedsrust zorgen. Als de airbags of gordelspanners geactiveerd zijn als gevolg van een aanrijding, gaat automatisch een eCall-noodoproep naar de 112-meldkamer.

Opel Vizor en Pure Panel
De Mokka is als eerste Opel-model voorzien van het toekomstige familiegezicht én de nieuwe, volledig digitale cockpit van Opel: respectievelijk de Opel Vizor en het Pure Panel. Er zijn geen analoge tellers. Het horizontaal uitgestrekte instrumentenpaneel integreert twee breedbeeldschermen, waarvan de bestuurdersdisplay maximaal 12 inch groot is. Voor intuïtief gebruik en minimale afleiding van de bestuurder zijn essentiële functies onveranderd te bedienen met fysieke knoppen.

De nieuwe Mokka is 12,5 cm korter dan zijn voorganger, maar heeft een fractioneel langere wielbasis (+2 mm). De auto biedt vijf zitplaatsen en een bagageruimte van vergelijkbare grootte (350 liter) als zijn voorganger. Met een lengte van 4,15 meter laat de Mokka zich eenvoudig manoeuvreren en parkeren.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands