04jan, 21 4 januari 2021Electric cars
Meldden wij gisteren dat het subsidieloket voor de aanschaf van nieuwe auto’s weer geopend was, vandaag is het alweer gesloten.  Het beetje geld dat erin zat is al op, na subsidie voor nog geen 300 nieuwe auto’s.  Je kunt je nog wel aanmelden, voor het geval iemand wordt afgewezen, maar de kans op geld is minimaal. In de pot voor subsidie op de aanschaf van gebruikte elektrische auto’s zit nog wel een boel geld. Maar dan even gesubsidieerd een gebruikte Tesla Model 3 kopen zit er niet in, die past niet binnen de regels….
Het onderstaande lazen we gisteren in de digitale nieuwsbrief van Automotive Management.
Particulieren kunnen vanaf vandaag 4 duizend euro subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe, volledig elektrische auto. Er is voor dit jaar 1,1 miljoen beschikbaar, zo meldt de overheid.

Er was voor 2021 een bedrag van 14,4 miljoen euro gereserveerd, maar omdat de beschikbare subsidie voor 2020 snel op was, werd de subsidie voor dit jaar naar voren gehaald via de zogeheten doorschuifregelingen. Brancheverenigingen Bovag en de RAI waren verbijsterd toen staatssecretaris Van Veldhoven van IenW dit najaar besloot om te stoppen met deze doorschuiftregeling vanwege de stormloop op de subsidie.

Als het beschikbare bedrag van 1,1 miljoen voor dit jaar is verbruikt, moeten consumenten tot volgend jaar wachten om een beroep te kunnen doen op subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto. Ook is het voor particulieren mogelijk om een subsidie van 2 duizend euro aan te vragen voor de aanschaf van een gebruikte elektrische auto. Hiervoor is een bedrag beschikbaar van 13,5 miljoen euro.

De overheid heeft tot 2025 in totaal 252 miljoen euro gereserveerd voor de EV-subsidieregeling, uitgesmeerd over vijf jaar. De regeling is ingesteld in het kader van het Klimaatakkoord en bedoeld om elektrisch rijden te bevorderen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands