Er zijn meerdere bedrijven in ons land die uit Californië gebruikte exemplaren van de Fiat 500 E halen. Die auto’s worden alleen voor Californië en Oregon in de Fiat/Chrysler-fabriek (FCA) in Mexico gebouwd en daar veelal via leasing ingezet. Hun bestaansrecht: de gemiddelde emissie van de FCA-producten aanzienlijk verlagen. Komen de auto’s terug na hun leaseperiode, dan worden ze doorgaans geveild. De markt voor gebruikte Fiat’s 500E in de USA is niet erg groot, maar die in Europa steeg explosief nadat duidelijk werd hoe leuk de auto’s rijden en hoe luxueus ze zijn. Dus worden nu bijna alle auto’s geëxporteerd.

Robert de Kloet en Ernst-Jan van Kouwen van Electric Motoring, het moederbedrijf van het 500 E Fiat Center, behoorden tot de eersten in ons land die de kansen van het autootje zagen. Ze hadden ook snel door dat bij de auto’s die in de USA geveild werden erg vieze, afgetrapte exemplaren konden zitten. Dus kopen zij via vertegenwoordigers en dealers ter plekke de mooiste, beste exemplaren in. Die zijn soms iets duurder, maar ook oneindig veel beter. Dat pakken ze groot aan, waardoor ze doorgaans alle kleuren en bouwjaren op voorraad hebben, tot incidenteel splinternieuwe exemplaren aan toe.

Omdat Robert de Kloet al jaren ervaring heeft met elektrische auto’s en ze investeerden in alle apparatuur om de auto’s te kunnen onderhouden en updaten, zijn ze ook op het gebied van service zonder hun gelijke. Wil je zo’n 500 E, dan is dit hèt adres. Wij kennen hen al jaren, kennen hun kwaliteit en waren blij toen ze aangaven lid te willen worden van de EV Coöperatie. Een aanwinst. Welkom. www.500efiat.nl

nl_NLNederlands