Voor de uitrol en het succes van schone elektrische mobiliteit is het cruciaal dat er voldoende goede laadfaciliteiten komen. Dat realiseren ondernemers zich ook, en dus neemt het aantal aanbieders van laadinfrastructuur snel toe. Wij vinden het erg belangrijk dat de bezoekers van deze website en de afnemers van onze diensten kunnen rekenen op gegarandeerde kwaliteit en ervaring. Daarom werken wij samen met partijen die bewezen hebben echt goed te zijn. Een van onze eerste leden was Justplugin in Breukelen, dat laadvoorzieningen, stroom en laadpassen leveren. Een prima adres. Sinds kort is ook Abel Installatie lid. Daardoor zijn er op slag zo’n 270 installateurs bijgekomen, waarvan een toenemend aantal steeds vaker laadinfra installeert. Een derde nieuw lid op dit gebied is nu Electricea, dat vooral in België actief is maar via de ervaren Roel Keunen ook in ons land uitrolt. Zij leveren laadinfra en adviseren ook over bijvoorbeeld vergroening van wagenparken en opslag van energie. Daarbij willen ze de opgewekte energie zo efficiënt mogelijk inzetten. Dus omvat hun dienstenpakket álles, van de installatie en online integratie van elk laadstation tot de automatische verrekening van alle laadkosten.

Roel Keunen

Omdat Electricea is voortgekomen vanuit een auto onderdelen-leverancier kennen zij de wensen en behoeften in autobedrijven, die zij zowel in België als in ons land daardoor zeer goed kunnen adviseren en begeleiden. Ook advies en training bij de introductie van een vol-elektrische auto en technische training voor service en onderhoud behoort tot de mogelijkheden. Bovendien biedt Electricea ook advies en producten aan op het gebied van energiemanagement. Roel Keunen en collega’s zijn ook in te huren voor kennissessies, advies en trainingen. Een opvallend complete Benelux-aanbieder dus, en een aanwinst voor de EV Coöperatie, zo vinden wij.

Wat meer achtergrond
Electricea, gevestigd in Lauwe bij Kortrijk, was tot voor kort alleen actief in West-Vlaanderen, met voornamelijk laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf is in 2019 opgericht door Caroline en Jean-Philippe Herman, van het gelijknamige bedrijf dat handelt in auto onderdelen. Broer en zus Herman hadden al snel door dat dit een groeimarkt is en dat de markt ook veel groter is dan slechts laadoplossingen. Daarvoor werd al direct de hulp ingeroepen van Dirk Vancauwenberghe die met zijn technische kennis de markt van thuisopslag onderzocht voor Electricea. Voor de groei vond de familie Herman het ook belangrijk het werkterrein niet beperkt bleef tot West-Vlaanderen. Speciaal voor deze expansiedrift heeft Electricea Sven Van Malder en Roel Keunen aangetrokken. Beide heren hebben bewezen de markt van de nieuwe mobiliteit goed te kennen en zijn al een aantal jaren actief met het opzetten van een garageconcept, speciaal voor bedrijven die ook de nieuwe mobiliteit omarmen. Van producten als laadoplossing tot diensten, zoals advies, trainingen en nieuwe EV fabrikanten die op zoek zijn naar een Service & Repair netwerk.

“Om de groei van producten en diensten van Electricea verder te ontwikkelen hebben we Sven Van Malder en Roel Keunen benaderd. Naast het feit dat de heren al jaren samenwerken en ervaring hebben met elektrische mobiliteit, hebben we hiermee direct een goede vertegenwoordiging voor heel België en Nederland” aldus Jean-Philippe Herman, zaakvoerder van Electricea. “Sven en Roel zijn voor ons de aangewezen personen om het productengamma van Electricea verder uit te breiden. Met hun kennis van de markt en netwerk in de EV branche, zijn we ervan overtuigd dat we met Electricea voor iedereen een compleet en onafhankelijk aanbod in huis gaan hebben.” De ambities van Electricea zijn groot en met de aanstelling van Van Malder en Keunen is het team, tezamen met Dirk Vancauwenberghe, compleet. En zullen die ambities van de Belgische onderneming zowel in heel België als in Nederland te merken zijn. Electricea biedt nu importeurs, concessiehouders, netwerken van garageconcepten en onafhankelijke garagisten de mogelijkheid om te kiezen hoever zij willen gaan op het gebied van EV. Dat kan beginnen met een eigen laadstation of de verkoop van laadstations aan EV-rijders, tot advies en training bij de introductie van een EV of zelfs technische training voor Service & Onderhoud van een nieuwe voertuig. Alles wordt afgestemd op de wensen en behoeften van het garagebedrijf. Van Malder en Keunen vullen aan: “Met Electricea hebben we niet de intentie om een nieuwe EV merk/garageconcept in de markt te zetten, maar importeurs, netwerken en garagebedrijven volledig te ontzorgen met producten en diensten rondom elektrische mobiliteit, die direct toegevoegde waarde hebben.” Electricea is gestart als leverancier van laadstations en laadpassen. Maar richting de toekomst wordt het steeds belangrijker om ook energie management aan te bieden met daarbij energieopwekking en -opslag. Dus ook daarmee wordt het productengamma op korte termijn uitgebreid. Daarnaast is het team van Electricea in te huren voor kennissessies, advies en trainingen. Hun kennis van de markt en producten willen ze graag delen en inzetten om elektrische mobiliteit voor iedereen bereikbaar te maken.

 

 

nl_NLNederlands