Wij vinden het al heel vervelend dat veel van onze plannen en activiteiten vertraging oplopen door het rondwarende Coronavirus, maar je zal maar Manuela Talana heten, net een nieuw bedrijf zijn gestart dat zero-emission reizen naar Sicilië en andere gebieden in Italië én Spanje organiseert en dan je ‘handel’ compleet in elkaar zien storten! Wat een droefheid, want zij organiseert prachtreizen. Hopelijk houdt ze vol, in de wetenschap dat de situatie weer zal normaliseren en dat straks de behoefte aan een topvakantie alleen maar groter zal zijn! Dat geldt overigens ook voor twee andere, op toerisme per EV gerichte nieuwe leden die hier ook beschreven worden.

Manuela’s Low Carbon Travels ging afgelopen jaar een samenwerking aan met Sicily by Car. Zij zijn nu exclusief partner voor de Nederlandse markt en bieden duurzame luxe reizen op Sicilië aan volgens het Donna Sicilia project. Sinds kort zijn daar ook duurzame reizen door andere Italiaanse (en Spaanse) regio’s aan toegevoegd, zoals Puglia en Ibiza! Duurzaamheid vormt de basis van Low Carbon Travels. Je reist comfortabel en stil in een volledig elektrische auto en overnacht bij de meest bijzondere, historische en duurzaam ingestelde accommodaties. Terwijl je daar geniet van bijvoorbeeld een typisch Italiaanse maaltijd, is de auto in mum van tijd – in de praktijk zo’n 2 uur – weer volledig en gratis opgeladen dankzij de altijd aanwezige snelladers. Onze Italiaanse vriend Gianfranco Pizzuto maakte zo’n trip met een  Renault Zoe over Sicilië en was super enthousiast. Dan ben jij dat straks ook.

Het mondiale toerisme draagt voor bijna 5% bij aan de opwarming van de aarde. Low Carbon Travels biedt verwenreizen die je positief laten bijdragen aan het milieu en ook aan de lokale economie, cultuur en natuur. De duurzame high-end vakantiepakketten bestaan uit: retourvlucht (incl. CO2-compensatie) of treinreis (eventueel plus ferry), huur van volledig elektrische auto, verblijf in aantrekkelijke en duurzame accommodaties en duurzaam ingestoken excursies en activiteiten.

Manuela Talana is van Sardijnse afkomst en reist, wanneer ze de kans heeft, door Italië. Ze was in 2018 op Sicilië, waar een elektrische laadpaal plots haar aandacht trok. Elektrisch rijden is nog een betrekkelijke zeldzaamheid in Italië en met name in Zuid-Italië, waar de tijd soms aangenaam stilstaat. Die laadpaal trof ze aan bij Villa Trigona, een prachtig verblijf in Piazza Armerina. Het was opgenomen in het Donna Sicilia-project van autoverhuurbedrijf Sicily by Car. Donna Sicilia is bedacht door Tommaso Dragotto, directeur-eigenaar van Sicily by Car en een bekende Italiaanse ondernemer en pionier. Het project ontstond uit pure liefde voor zijn eiland Sicilië. ‘Donna’ verwijst naar de vrouwelijke schoonheid van Sicilië en de daarmee gepaarde tederheid die een bezoek aan het eiland vraagt. Ons lijkt z’n reis een absolute ‘must do’! Bij de andere reizen lijkt ons Puglia maar ook Ibiza super aantrekkelijk. De reizen daar zijn opgezet in nauwe samenwerking met Sagelio, een veelbelovende lokale start-up die vanaf 2017 als eerste emissievrije mobiliteit in deze regio bracht, met behulp van oplaadstations van Nederlandse makelij die te vinden zijn bij de mooiste accommodaties van Puglia! Neem een kijkje op www.lowcarbontravels.nl en boek, in de wetenschap dart het straks weer beter zal zijn en dat ondernemers als Manuela al onze steun verdienen.

nl_NLNederlands