In 2019 trad Christiaan ’t Jong, eigenaar van Roodbont Auto’s in Zeewolde, toe tot de EV Coöperatie. Hij werd bestuurslid omdat hij inzag dat het verstandig was om over te gaan stappen naar duurzame mobiliteit. Want Christiaan is autoliefhebber maar ook vader van twee jongetjes die hij graag een goede en schone toekomst geeft.

Wij spraken veel met hem over de te nemen stappen, die voorzichtig gezet moesten gaan worden, want een autobedrijf als Roodbont Auto’s is geen vetpot. Hij bedacht de naam EVmobiel en concludeerde ook dat er zoveel vraag naar elektrische voertuigen en alles wat daarbij hoort gaat komen, dat zijn bedrijf in samenwerking met een aantal dealers landelijk actief zou moeten gaan worden. Want Zeewolde is natuurlijk het centrum van Nederland, maar voor mensen die in Limburg een elektrische scooter, een leuke elektrische auto of een laadpaal willen is het net wat ver weg.

EVmobiel gaat de komende weken opstarten en geleidelijk aan het gamma aan producten en diensten uitbreiden. Zodra dat wat vorm heeft, wordt de EVmobiel-formule verder uitgerold. EVmobiel is zojuist benoemd tot de eerste Nederlandse dealer van Greenway elektrische scooters (zie ook elders) en onderstaande Fiat 500 E is een van de elektrische auto’s die hij aanbiedt.

nl_NLNederlands