UFODrive is een verhuurder van elektrische auto’s die razendsnel naam maakt. De organisatie, met het hoofdkantoor in Luxemburg, is al actief op 15 locaties in 8 Europese landen.

Het opmerkelijke is dat er geen fysiek kantoor in de verschillende landen is, bij UFODrive doe je alles per app. Je boekt er een auto, betaalt, haalt ‘m op uit een eigen UFODrive ‘bay’ in een parkeergarage en daar zet je de auto ook weer terug. Die wordt dan door een externe partij helemaal schoon gemaakt, in deze Coronatijd extra zorgvuldig, nagelopen, opgeladen en dan staat hij daarna voor de volgende klant klaar. Je huurt er al een auto vanaf
€ 69,- per dag (Nissan Leaf), een Tesla Model 3 kost vanaf € 99,- per dag, een Jaguar i-Pace vanaf € 159,- per dag. Je kunt veelal ook kiezen voor een Hyundai Kona, een Tesla Model S of een Audi e-tron, een beetje afhankelijk van de locatie.

I

In ons land zijn er vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Wil je gebruik maken van de diensten van UFODrive, dan download je de app, je voert wat gegevens in, zoals je rijbewijs en je paspoort of ID-kaart en je kunt na validatie van je aanmelding auto’s gaan huren. In Amsterdam ga je dan naar de Oosterdok parkeergarage, waar je op Level -2 de auto’s vindt. Met je app open je de auto en kun je gaan rijden. Super eenvoudig, helemaal 2020. Mark Taminiau, country manager Nederland van UFODrive, heeft forse ambities en wil met alles excelleren. Dus kun je altijd rekenen op blinkend schone topauto’s voor strakke tarieven. En op leuke extra’s. Zo kun je iemand een Gift Voucher cadeau doen, voor een bijzondere dag met bijvoorbeeld een Tesla Model S.
De software en app die worden gebruikt zijn zo geavanceerd dat we die binnenkort ook wel door andere maatschappijen gebruikt zien gaan worden. En UFODrive biedt ook Mobility Solutions voor fleetwoners.

Kortom, een super interessante organisatie en wij zijn er best trots op dat zij graag lid wilden worden van de EV Coöperatie. Check dus www.ufodrive.com.

nl_NLNederlands