21apr, 20 21 april 2020Electric cars

Kijk, dit wijkt iets af van de onderwerpen die wij normaliter belichten, maar hé, auto’s en elektrisch, dat is toch prima?
Leuk voor de kinderen en leuk voor jezelf!

Racen met gelijkwaardig materiaal tegen professionele rallycoureurs en ook nog een serieuze gooi naar de titel kunnen doen? Vanaf nu kan dat, met de nieuwe ŠKODA Motorsport eChallenge. Bij dit virtuele rallykampioenschap kunnen fans zelf achter het stuur van een ŠKODA FABIA Rally2 evo kruipen en de strijd aanbinden met de echte rally cracks. De eSports competitie start morgen met de 5-daagse onlineversie van de ‘Rally Argentina’ (22-26 april 2020), dus riemen vast en gas erop!

DiRT Rally 2.0 is de video game die als platform voor de ŠKODA Motorsport eChallenge fungeert. De game is beschikbaar voor alle bekende game consoles (waaronder PlayStation®4 en Xbox One®) en werkt ook via Microsoft Windows® op een PC. DiRT Rally 2.0 is de 13e versie van de oorspronkelijke game ‘Colin McRae Rally’.
De legendarische Schotse FIA rallykampioen uit 1995 maakte in het verleden zelf ook zijn opwachting in een ŠKODA FABIA WRC.

De ŠKODA Motorsport eChallenge gaat van start op 22 april 2020 met de virtuele editie van de ‘Rally Argentina’, de echte FIA WK-rally die als gevolg van de Corona COVID-19 situatie werd uitgesteld. Het online event is vijf dagen lang toegankelijk voor alle geregistreerde DiRT gamers wereldwijd (directe link: https://dirtrally2.com/clubs/club/295041, club naam: SKODA ECHALLENGE). Deelnemers nemen het in de eChallenge met een virtuele ŠKODA FABIA Rally2 evo tegen elkaar én tegen professionele rallycoureurs op. De individuele resultaten van alle deelnemers worden bijgehouden in een klassement.

Internationale kampioenen en rallytoppers doen mee
Echte rallycoureurs die normaal gesproken met een ŠKODA FABIA Rally2 in de internationale WK-rally’s uitkomen, doen mee aan dit virtuele rallykampioenschap. Voorbeelden zijn de FIA WRC2-kampioen uit 2017, Pontus Tidemand, Europees rallykampioen (ERC1) Chris Ingram, de Slowaakse rallykampioen Martin Koči (SVK) en rookie Oliver Solberg, die met steun van ŠKODA Motorsport in een aantal FIA WK Rally-ronden uitkomt. ŠKODA’s e-game ambassadeur Petr Semerád, één van de meest ervaren Tsjechische gamers in DiRT Rally 2.0, wordt één van de grootste concurrenten voor de echte rallytoppers. Winnaars van de ŠKODA Motorsport eChallenge kunnen rekenen op mooie prijzen.

De ŠKODA Motorsport eChallenge is op de social media-kanalen van ŠKODA Motorsport te volgen via de hashtag #BEATSKODAACES.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands