22jul, 20 22 juli 2020Electric cars

ŠKODA heeft wat meer onthuld over haar eerste volledig elektrische model. Met de elektrische ENYAQ iV zet het merk een grote stap voorwaarts in de realisatie van haar elektromobiliteits-strategie. De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van ŠKODA dat is gebaseerd op de modulaire elektrificatie-toolkit (MEB) van de Volkswagen Groep. De ENYAQ is dus een zusje van de VW ID.3 en ID.4. De Tsjechische autofabrikant heeft nu een foto van het silhouet van het model vrijgegeven en biedt daarmee een voorproefje van het belangrijkste nieuwe model dat het merk dit jaar op de markt brengt. De ŠKODA ENYAQ iV combineert de voor het merk bekende eigenschappen – zoals een royale hoeveelheid ruimte, een aantrekkelijk design en uitgebalanceerde proporties – met een duurzame, plezierige rijervaring.

Het silhouet van de ŠKODA ENYAQ iV geeft een indicatie van de proporties die het nieuwe vlaggenschip van het merk gaat krijgen. Een korte voorzijde en een langgerekte daklijn zorgen voor een dynamisch exterieurdesign en garanderen tegelijkertijd een royale hoeveelheid interieurruimte, een kenmerkende eigenschap van ŠKODA. De nieuwe SUV heeft een interieur dat even ruim is als dat van de ŠKODA KODIAQ, hoewel hij qua formaat korter is dan een ŠKODA OCTAVIA.

Tot 500 kilometer* range
De ENYAQ iV is verkrijgbaar met een keuze uit achterwiel- of vierwielaandrijving, drie verschillende accupakketten en vijf vermogensniveaus. Hij is geschikt voor snelladen met een maximaal vermogen van 125 kW. De actieradius bedraagt maximaal 500 kilometer* volgens de WLTP-cyclus, waardoor deze praktische, volledig op elektriciteit rijdende SUV perfect geschikt is voor dagelijks gebruik.

De presentatie van het nieuwe topmodel van ŠKODA is een hoogtepunt in de viering van het 125-jarig bestaan van het bedrijf. De wereldpremière van deze mijlpaal in de historie van ŠKODA wordt op 1 september 2020 live uitgezonden vanuit de Tsjechische hoofdstad Praag. De introductie kan worden bekeken op het ŠKODA Storyboard en via verschillende andere social media-kanalen.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_NLNederlands